RUN FOR BETTER LIVES

RUN FOR BETTER LIVES | Geld inzamelen
 
 
RUN FOR BETTER LIVES.

Kan ik door het verwezelijken van mijn droom de levensomstandigheden van anderen verbeteren?

Hallo,
Mijn naam is Hans de Roode
Ik ben afgelopen jaar 50 geworden.
Circa 4 jaar geleden kreeg ik onverwachts een hartinfarct, veroorzaakt door een slechte levensstijl, roofbouw op mijn lichaam en stress.
Na een intensieve revalidatie en structuele aanpassing van mijn levensstijl ben ik lichamelijk goed opgeknapt. Een nadelig indirect gevolg is wel dat ik mijn vaste baan kwijt ben geraakt.
Sinds deze periode ben ik houvast en structuur gaan zoeken in de vorm van hardlopen.
Niet alleen een gezonde en goedkope manier van sporten en fysiek bezig zijn, maar het heeft ook zeker een therapeutische werking.
Want de hele dag piekeren op de bank bezorgt regelmatig een hoofd die vol zit en overstroomt. De hardloopschoenen aan en een uur lang heerlijk hardlopen met de kop in de wind is voor mij de ideale uitlaadklep en met een leeggemaakt hoofd stap ik mijn huis weer binnen.
Hardlopen is dus echt mijn passie en soort van levensader geworden.

Eind vorig jaar heb ik een mooie doelstelling weten te behalen door voor de allereerste keer aan een halve Marathon deel te nemen. En ik heb deze kunnen voltooien.
Absoluut niet in een wereldtijd en ik heb er de kranten en het nieuws niet mee gehaald, maar ik heb mezelf hiermee de bevestiging gegeven dat ik met de juiste motivatie en inzet ieder doel dat ik mezelf stel kan realiseren.

Mijn droom en doelstelling voor 2020 is het deelnemen en uitlopen van de hele Marathon.

Mijn allerdiepste wens is om door middel van het verwezelijken van mijn droom de levensomstandigheden van anderen te verbeteren.

Ik zie mezelf als een persoon die bij toeval het geluk heeft gehad om te zijn geboren in het mooiste land van de wereld.
Een land die wereldwijd in alle voorkomende lijsten binnen de top 10 staat m.b.t. gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid, mensenrechten. Etc.

Maar ik besef me terdege dan in 9 van de 10 andere landen op deze wereld, ik hoogstwaarschijnlijk niet meer in leven zou zijn.

Met dit in mijn achterhoofd kwamen mijn gedachten over een GOED DOEL al snel op het 1 na mooiste land van de wereld.
De Filipijnen.
De meeste mensen onder ons kennen en herkennen de prachtige tropische plaatjes en beelden vast wel van tv programma's zoals expeditie Robinson.
Wat misschien ook wel bekend is bij enkele mensen is dat in dat deel van de wereld gemiddeld 20 typhonen over het land razen en hierdoor vele mensen in vele dorpjes al hun bezittingen in de razende stormen zien verdwijnen.

U heeft onlangs ook via diverse media kunnen vernemen dat in de provincie Batangas van de Filipijnen de vulkaan Taal is uitgebarsten.

Als gevolg van deze uitbarsting hebben vele duizenden gezinnen huis en haard achter moeten laten en bezitten deze mensen letterlijk nu niks meer dan enkel de kleding die ze dragen.

Voor deze veelal  arme mensen die het weinige dat ze bezaten kwijt zijn geraakt wil ik mij met hart en ziel inzetten.

-Voor wie vraag ik een donatie?

Mijn doelstelling is om enkele van de vele duizenden gezinnen die huis en haard hebben moeten verlaten door de uitbarsting van de vulkaan Taal een eenmalige financiële ondersteuning aan te bieden waarmee dit gezin een investering kan doen waarmee zij weer een struktuur en basis aan hun toekomst kunnen geven.

Dit kan een machine, gereedschap of schaap zijn. Afhankelijk van de behoefte.

-welk bedrag zal per gezin aan donatiegeld besteed worden?

Mede geïnspireerd op de totale afstand van de hele marathon, 42 kilometer en 125 meter, is het voornemen om €421.50 per gezin te doneren.

Dit is een aanzienlijke financiële impuls voor een gezin in zo'n situatie, aanzienlijk meer dan enkel een pleister op de wond, maar een impuls die deze mensen daadwerkelijk een goede zet in de rug kan gaan geven in het opnieuw opbouwen van een stabiele toekomst.

- hoe komt het gedoneerde geld op de plaats van bestemming en bij de juiste hulpbehoevenden terecht?

Ik heb hechte vrienden die wonen in de hoofdstad van de Filipijnen.

Deze mensen maken deel uit van een kerkgemeenschap.

Deze kerkgemeenschap onderneemt meerdere malen per jaar missies naar achtergebleven gebieden en leefgemeenschappen om daar hulp te bieden en ondersteuning in de vorm van onderwijsondersteuningsmiddelen, medicijnen, kleding. Etc

Met deze kerkgemeenschap onderhoud ik ook een hechte en goede band en het is een betrouwbare partner die ervoor zal zorgdragen dat het gedoneerde geld rechtstreeks bij de hulpbehoevende gezinnen terecht zal komen.

Het geld dat met deze crowdfunding word opgehaald zal ik in zijn geheel overmaken aan de kerkgemeenschap.

-hoe kan ik zien waar en hoe en op welke wijze mijn gedoneerde geld is besteed?

Ik zal regelmatig een update plaatsen op deze crowdfundingsite met een transparant verslag.

-hoe lang loopt deze crowdfundingsaktie?

Ik heb besloten om deze aktie de looptijd van 1 jaar te geven om de volgende redenen:

Zodra de laatste rookwolken en asregens opgetrokken zijn in de nabije omgeving van de uitgebarsten vulkaan zal langzamerhand duidelijker worden welke verwoeste gevolgen dit heeft voor de vele gezinnen die momenteel zijn geëvacueerd. De eerste opvang en eerste levensbehoeften worden momenteel geregeld en ik kan daar nu op korte termijn niets voor deze gezinnen betekenen.

Vandaar mijn keuze om voor een langer termijn te kiezen en gericht op een financiële impuls voor de opbouw van de toekomst van deze mensen.

Ook ben ik al druk bezig plannen te maken om enkele lokale akties op te zetten die deze crowdfundingsaktie kunnen ondersteunen.

Ik denk hierbij aan een inzamelingsaktie van statiegeldbonnen en een aktieweek waarbij ik aanbied om allerlei klusjes voor mensen te doen waarbij als beloning een vrijwillige en vrijblijvende donatie gedaan kan worden.

Etc

HOEVEEL GEZINNEN KAN EN MAG IK MET UW STEUN EN DONATIE EEN FLINKE ZET IN DE RUG GEVEN NAAR EEN BETERE TOEKOMST?

Ik voel mij bij dit doel persoonlijk verbonden en dat wil ik ook graag toelichten:

Van 27 December 2018 t/m 14 Januari 2019 mocht ik dit prachtige land bezoeken.

Door een goede vriendin en haar familie heb ik enkele onvergetelijk schitterende plaatsen mogen bezoeken.

Ook de onlangs uitgebarsten vulkaan Taal heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen, echter op dat moment was het een slapende vulkaan en zoals u op de foto kunt zien had ik een spectaculair uitzicht op de vulkaan.

Geen moment stond ik stil bij de vernietigende gevolgen die ruim 1 jaar later nu actueel zijn.

Wie zou mij  kunnen en willen helpen en ondersteunen???

Weet u iemand die mij op weg kan helpen met het realiseren van mijn droom, of ziet u voor uzelf de tijd, gelegenheid en/of middelen om mij te ondersteunen?

Hartelijk dank voor uw aandacht en geduld om mijn wens en doelstelling te lezen.

En ik zou het enorm waarderen als u mijn droom en doelstelling zoveel mogelijk zou willen delen in uw netwerk  en aan zoveel mogelijk mensen.

Hans de Roode

Hans de Roode
29-01-2020

RUN FOR BETTER LIVES

Kan ik door middel van het verwezelijken van mijn ultieme droom de levensomstandigheden van anderen verbeteren?

Ik ben onlangs deze crowdfundingsaktie gestart en wil graag toelichten welke beweegredenen hieraan ten grondslag liggen.

In alle bescheidenheid kan ik stellen dat ik mezelf mag scharen tot de minima binnen onze Nederlandse maatschappij.
Mischien kan dat aanleiding geven tot een ontevreden bestaan en negatieve signalen die uiting geven aan de huidige levensomstandigheden ten opzichte van anderen in betere levensomstandigheden.
Een reactie en signaal die ik steeds vaker herken en ontwaar in onze maatschappij is dat in de vorm van klagen uiting word gegeven aan de ontevredenheid van persoonlijke levensomstandigheden en vaak gewezen word naar andere bevolkingsgroepen en de politiek.

Ik wil nu juist eens een ander signaal afgeven.

Want wat heb ik nu eigenlijk ECHT te klagen?

Ik heb het geluk gehad om geboren te worden, op te groeien en mijn leven vorm te geven in het mooiste land van de wereld.
Het land waar iedereen de vrijheid heeft om te zijn wie hij/zij is en te worden wie hij/zij wil.
Ieder kind het recht heeft op goede scholing en alle kansen krijgt aangereikt om een toekomst op te bouwen.
Een land met economische voorspoed zeker in vergelijking met 99 van de 100 andere landen wereldwijd.
Een veilig land waarbij de focus van onze defensie vooral ligt bij het brengen van veiligheid en vrede op andere delen van de wereld.
Een gezondheidzorg beschikbaar voor iedere burger op dermate hoog niveau dat ook dit in de lijst wereldwijd in de top 10 staat.
Een land waar zelfs wanneer je flink persoonlijk in de fout gaat of in de problemen komt, je in de verreweg meeste gevallen aan de hand word genomen en geholpen word.
Dus een land met vele sociale vangnetten.

Wij hebben het zo gek nog niet!

Ok, ik heb flink tegenwind ondervonden.
Heb een paar jaar geleden een flinke opdonder gekregen in de vorm van een hartinfarct en dat heeft mijn levensweg een iets andere route gegeven.

Maar ik ben wel geweldig geholpen.
Door geweldige medici.
Ik mag nog steeds in een prachtig huis wonen. Ik krijg goede medicatie. Ik heb een inkomen. Ik kan iedere dag eten. Ik heb nog steeds de kans om van nabij mee te mogen maken hoe mijn kinderen zich ontwikkelen op school en vorm geven aan hun eigen toekomst in onze maatschappij.

En niet onbelangrijk:
Ik kan en mag nog dromen en doelstellingen nastreven.

Om uiting te geven aan mijn dankbaarheid wil ik mij graag inzetten voor anderen die niet datzelfde geluk ondervinden.


Ik zou het enorm waarderen als u mijn bericht zou kunnen delen binnen uw netwerk en social media.

Hartelijk bedankt,
Hans de Roode


13 donaties
€ 300,00
Doel: € 422,00
71%