Rolstoelbus voor Sofie

Rolstoelbus voor Sofie | Geld inzamelen
 
 

We zijn jullie hulp nodig om geld in te zamelen voor een rolstoelbus voor ons nichtje Sofie, helpen jullie mee?

Karsten en Zwanet hebben 3 kinderen. Sofie (8) Jula (5) en Noud (2).
Hun oudste dochter Sofie heeft het Angelmansyndroom, dit is een ernstige verstandelijke en motorische beperking. 

Sofie kan niet meer in een aangepaste autostoel vervoert worden. Sofie is zo sterk en handig dat ze zich uit het fixatievestje wurmt.  Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Doordat ze veel meer bewegingsruimte heeft, trekt ze haar reisgenoten aan hun haren. Daarnaast is ze ontzettend sterk, wordt ze zwaarder en lukt het haar ouders niet meer om haar in haar autostoel te krijgen. 

Hierdoor is het onmogelijk om alleen met haar op pad te gaan naar bijvoorbeeld een afspraak bij een arts of gewoonweg een familiebezoek. 

Waarom een rolstoelbus?


Sofie kan sinds 3 jaar lopen. Echter heb je hier gelijk alles mee gezegd. Ze kan dit niet alleen, heeft continu nabijheid nodig en lange afstanden zijn niet mogelijk.  Tijdens activiteiten of wanneer zij op bezoek gaan zit Sofie in een rolstoel. 

Tot op heden zit Sofie in de auto in een aangepaste stoel. Sofie is zo ontzettend sterk en handig geworden, dat zij zich uit het fixatievestje kan wurmen. In de praktijk betekent dit na een kleine 5 minuten veel meer bewegingsruimte. Dit is een probleem; Sofie is erg gefixeerd op haren, wat betekent dat zij wanneer zij meer ruimte heeft, zij diegene die in haar directe omgeving zit aan de haren gaat trekken, of op een andere manier, onbewust veel pijn doet. Je kan je vast voorstellen dat dit voor vele nare situaties zorgt voor haar ouders, zusje en broertje. 

Daarnaast wordt het steeds zwaarder, haast onmogelijk voor haar ouders om Sofie in haar aangepaste stoel in de auto te krijgen doordat ze zich hierbij hevig verzet. Het is voor hun een probleem geworden 
om afspraken bijv. naar het ziekenhuis alleen te doen, er is altijd iemand nodig om er voor Sofie te zijn en gevaarlijke situaties te voorkomen.

De enige oplossing voor bovenstaande problemen betekent dat Sofie vervoert moet worden in een rolstoelbus. Wanneer zij naar het KDC gaat, zit zij ook in haar rolstoel.  Dit geeft haar zichtbaar 
rust en het gedrag neemt af. Wanneer zij een rolstoelbus zouden hebben is het weer mogelijk om afspraken buiten de deur alleen uit te voeren en om er weer op een normale manier met het gezin op uit te gaan, zonder dat daarvoor al een hevige strijd is ontstaan. 

Het zou ontzettend veel betekenen voor ons als jullie hier mee willen helpen!

Liefs Arjan & Jacquelien Stegeman-Euverman 

Arjan en Jacquelien Stegeman
01-02-2022

Lieve familie, vrienden, collega's, bekenden en onbekenden, mensen die het bericht hebben gedeeld, die spaarpotjes hebben neergezet of op welke manier dan ook hebben bijgedragen; we zijn jullie ontzettend dankbaar.

Zonder jullie was dit niet gelukt. We hebben het doel behaald en dit is overweldigend. We hadden nooit verwacht dit al in zo'n korte tijd te kunnen realiseren. Het is hartverwarmend en we kunnen niet omschrijven wat dit voor ons betekend. Het heeft ons diep geraakt.

Nogmaals, heel erg bedankt allemaal! 

veel liefs,

Karsten & Zwanet


900 donaties
€ 32.000,00
Doel: € 32.000,00
100%

Deze actie is gesloten.