rolstoelbus voor ons | Geld inzamelen
 
 

rolstoelbus voor ons

help ons aan een 2e hands rolstoelbus

rolstoelbus voor ons

Ik ben Enny 58 jaar oud en heb in 1994 de diagnose multiple sclerose gekregen, en ben al 4 jaar volledig afhankelijk van een rolstoel.Ook mijn vriend Willy is afhankelijk van zijn rolstoel en scootmobiel als wij ergens heen gaan, hij kan in huis nog wel korte stukken lopen.

Sinds 4 jaar heb ik een relatie met Willy 57 jaar, hij heeft 3 mislukte rugoperatie's achter de rug en heeft daardoor fbss (failed back surgery syndroom)ook is hij aan zijn hart geopereerd en heeft hij diabetes type2.

Wij zijn een crowdfundactie voor de aanschaf voor een rolstoelbus begonnen omdat wij ons SOCIALE LEVEN en VRIJHEID weer terug willen,  en de valys taxi is geen optie omdat onze hond dan niet mee mag, omdat het geen hulphond is.

Familie en vrienden hebben we niet waar we geld aan kunnen vragen.

Wij hebben €6000 nodig voor een 2e hands bus, zelf proberen we ook te sparen maar dat Schiet niet op met een WAO uitkering vandaar dat wij u hulp vragen om te doneren .

Hartelijk bedankt ,

Enny & Willy

 

Enny Willy Mikuska Buning
14-03-2019

 

Sinds vier jaar zijn ze geliefden, rolstoelers onder mekaar. Willy (57) en Enny (57) verheugen zich zelden op een dagje uit, laat staan vakantie, ze komen het huis nauwelijks uit. Nu willen ze de ‘wijde wereld’ in. Daarom collecteren de Apeldoorners voor een rolstoelbus. Met 6.000 euro zijn ze uit de brand.
Hun verhaal staat op doneeractie.nl, site voor gulle gevers die dromen uit doen komen. De droom van Willy Buning en Enny Mikuska is een rolstoelbus, waarmee ze hun leefwereld aanzienlijk kunnenvergroten en hond Arco niet hoeven achter te laten. Zij heeft ms en is sinds vier jaar volledig afhankelijk van een rolstoel. Hij kan hooguit tien meter lopen, als gevolg van ‘drie mislukte rugoperaties’. Altijd in en om het huis. ,, Willy en ik zijn al tientallenjaren niet meer op vakantie geweest en dat zouden we graag weer een keer doen, ergens in een aangepast huisje waar de hond ook mee mag. We zijn in veel opzichten afhankelijk, waar we heen gaan willen we nu eens zelf in de hand hebben”, verklaart Enny hun hulpvraag. Ze hebben weliswaar een pasje voor Valys, de sociaal-recreatieve taxiservice voor wie buiten zijn regio op pad wil. ,,Maar dan mag je geen hond meenemen, als die bus überhaupt komt, want het gebeurt regelmatig dat’ie helemaal niet op komt dagen”, zegt Willy. Een dagje weg zou al een zegen zijn. ,,Naar Scheveningen bijvoorbeeld, waar Arco lekker over de boulevard kan rennen.” De hond achterlaten is namelijk geen optie, ze zijn nogal gek met ’m ,,Hij heeft last van verlatingsangst, heeft twee dagen bij z’n dode baas gezeten. Daarna hebben wij hem uit het dierenasiel geplukt. Als we weg zijn loeit hij de hele straat bij elkaar. Ik ben vorige week vier dagen opgenomen in het ziekenhuis voor mijn suikerziekte. Dan eet’ie helemaal niet”, vertelt Willy. Beiden zitten in de wao, een uitkering die weinig ruimte laat voor sparen. Aankloppen bij familie is niet aan de orde. Willy schreef naar eigen zeggen al talloze bedrijven aan, tot in de Amsterdamse PC Hoofdstraat aan toe. Voor een bijdrage of meer bekendheid. ,,Delen is helpen”, zo herhaalt hij meerdere keren. Het haalt tot dusver allemaal weinig uit, reacties zijn volgens Willy op één hand te tellen. Terwijl hij op Markplaats al zulke mooie bussen (‘met zo’n lift’) heeft gezien. ,,Een nieuwe doet zo 20.000 euro. Dat lijkt ons niet haalbaar. Tweedehands zijn ze gemiddeld 6.000 euro.” Via doneeractie.nl hopen ze dat de teller gaat lopen.

DANK pieter Steenbergen.

verslaggever van de STENTOR.


 

Laat een reactie achter

24 donaties
€ 575,00
Doel: € 6.000,00
9%