Roc Ter Africar

Roc Ter Africar | Geld inzamelen
 
 
GO FOR AFRICA team Roc Ter Africar

Wij zijn Bob van Kemenade, Chris van den Biggelaar en Sven van Loo. Wij zijn drie studenten van het ROC ter AA in Helmond. Wij studeren Middenkader Engineering Mechatronica (MBO niveau 4). We zitten momenteel in het begin van ons laatste leerjaar (leerjaar 4), omdat dit ons laatste leerjaar is, zullen wij onze eindstage gaan uitvoeren. Wij willen meedoen met de stichting GFA (GoForAfrica)http://goforafrica.nl/ 

Wij willen onze eindstage in Gambia/Senegal gaan uitvoeren. Dit lijkt ons een heel mooie ervaring. Zo kunnen we onze kennis verbreden en meer te weten komen over verschillende culturen. Dit alles in combinatie met het helpen van mensen die het daadwerkelijk nodig hebben, maakt het een uitdagende eindstage. Wij zullen daar onze expertise toepassen door les te geven op scholen in Werktuigbouwkunde en Mechatronica. Ook gaan we gedoneerde spullen installeren op scholen zodat de studenten er ook echt iets aan hebben (zoals bijvoorbeeld computers). Verder krijgen we nog een project om daar een proces te verbeteren.

Op 10 februari zullen we vertrekken vanuit Bakel (Noord-Brabant). We gaan met een auto die we zelf gekocht hebben en waar we zelf aan gesleuteld hebben (we gaan namelijk een stuk door de woestijn heen) de reis afleggen naar Gambia/Senegal. De reis hiernaartoe zal al een onvergetelijke ervaring worden. Deze reis zal in totaal drie weken duren. Ook zullen wij onze auto daar doneren. Als we in Afrika zijn zal de stage in totaal zeven weken duren. Daar gaan wij onze kennis overbrengen die we op school hebben opgedaan. Ook gaan we de gedoneerde spullen installeren en uitleggen hoe ze precies werken. Uiteindelijk gaan we ook nog een goed project maken waar de lokale mensen en studenten baat bij hebben.

 
Wij vinden dit een heel mooi concept, omdat je in een korte tijd ontzettend veel leert en jezelf heel snel ontwikkelt als student zijnde. We willen deze studenten en inwoners helpen met hulp die ze nodig hebben.

Wij vragen u om ons project te steunen, zodat we financiële ondersteuning hebben om een auto te kunnen kopen en de reis te kunnen maken om de inwoners daar te helpen.

Als tegenprestatie bieden wij u aan om marketing materiaal zoals reclamestickers te plaatsen op onze auto. Ook zullen we regelmatig een update geven wanneer we bezig zijn met onze reis + stage via de Facebookpagina: Roc ter Africar.

Bij donaties waar een ANBI verklaring (belastingvoordeel, vanaf €100,-) gewenst is, vooraf contact opnemen Bob van Kemenade: +31646858778

dit is een youtube video over het Go For Africa project:https://www.youtube.com/watch?time_continue=130&v=ElkV0YgF460

Hartelijk dank voor uw moeite!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
54 donaties
€ 1.504,00
Doel: € 5.000,00
30%

Deze actie is gesloten.