Rijden voor Geluk

Rijden voor Geluk | Geld inzamelen
 
 
Eerste goede doelen rit van 2018 voor alle type motoren Trikes

Rijden voor Geluk 2017 was een groot succes maar liefs 91 motoren en 3 trikes en 27 passagiers hebben aan deze prachtige dag deelgenomen, En hebben wij aan Geestelijke zorg boerderij De Hosthe uit Borculo een cheque van € 2395,00 kunnen overhandigen dus voor de organisatie wordt het een hele klus om dit resultaat te verbeteren. En dit kan natuurlijk alleen maar met jullie hulp.

Wat is Rijden voor Geluk.
Rijden voor Geluk is bedoeld met zoveel mogelijk enthousiaste motor en trike rijders een compleet verzorgde TT van ongeveer 80 km te organiseren  waarvan de complete opbrengst deze keer naar maar liefs 2 goede doelen gaat STOP Armoede 053  & Sharon4Energy ieder kind heeft recht op energie, deze goede doelen zijn door de leden van onze Facebook groep Rijden voor Geluk zelf uitgekozen tot Geluksdoel.

Onze geluksdoelen :

Sharon4Energy ieder kind heeft recht op energie.

Sharon is een vrolijke meid van 24 jaar zij is  altijd erg sportief geweest, maar sinds haar 14e kon ze steeds minder sporten uiteindelijk na veel onderzoeken kwamen de artsen in Nijmegen erachter dat zij  een energiestofwisselingsziekte had, dat betekende dat haar klachten niet meer weg zullen gaan. 

Energiestofwisselingsziekte

Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zij zijn dan totaal uitgeput.

Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en lever falen overlijden veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ernstige ziekten. 70% van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar.

Tot op heden is er geen medicijn voor handen om kinderen met een energiestofwisselingsziekte te behandelen of zelfs te genezen. Omdat de groep patiëntjes relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie klaarblijkelijk commercieel niet interessant genoeg om een medicijn te ontwikkelen. Maar zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst...en dit is onacceptabel!
Kinderarts professor Jan Smeitink van het Nijmegen Center for Mitochondrial Disorders ontwikkelt een medicijn dat de ziekte stil kan zetten en mogelijk herstel biedt. Het ontwikkelen van medicijnen is een complexe, tijdrovende en geldverslindende zaak.

Sharon en haar vriend Rutger willen voor het ontwikkelen van dit medicijn  financieel heel graag een steentje bijdragen. Om zoveel mogelijk sponsoren binnen te krijgen hebben Sharon en haar vriend Rutger hiervoor Sharon4Energy in het leven geroepen en gaan deze 2 kanjers  een fantastische uitdaging aan zij willen in  2018 op een tandemfiets proberen de top van de Mont Ventoux te bereiken.
 

STOP ARMOEDE 053

Armoede komt steeds meer voor in Nederland. Het aantal mensen dat maandelijks te weinig geld overhoudt om van te leven neemt steeds meer toe.

Ook langdurige armoede neemt steeds grotere vormen aan.

 Kinderen in armoede
In Nederland leeft één op de zeven  kinderen in armoede. Steeds meer kinderen raken in armoede doordat hun ouders de maandelijkse rekeningen niet meer kunnen voldoen. Verwacht wordt dat het aantal kinderen in armoede steeds meer zal stijgen door de hogere lasten waarmee de bevolking ieder jaar te maken krijgt. Kinderen die in armoede leven zitten vaak niet bij een (sport)vereniging en kunnen geen verjaardagsfeestje geven. Ook worden deze kinderen vaker gepest op school omdat ze in tweedehands of merkloze kleding rondlopen. Vaak merken de kinderen dat hun ouders verdrietig of boos zijn en voelen ze zich schuldig. Veel  kinderen nemen een baantje en kopen van dit geld vaker eten voor hun ouders of extraatjes. Er zijn zelfs kinderen die moeten stelen om aan eten of kleding te komen. Veel van deze gezinnen halen hun voedsel bij de voedselbank. Maar ook de voedselbank raakt steeds meer in een crisis: er komen meer mensen voor voedsel en kleding aankloppen dan dat er binnenkomt.
 

Dit was voor EvelienArie Van Hattum alle redenen om voor deze mensen iets te ondernemen zij heeft toen een Facebook site gemaakt met de naam STOP ARMOEDE 053

Samen met enkele vriendinnen  zetten zij zich in voor de minima die het even niet weten hoe ze zichzelf en hun gezin vanavond een lekkere maaltijd kunnen geven.

Deze Facebook site telt nu bijna 8500 leden zij verloten regelmatig voedselpakketjes, overige kleding ,schoenen enz enz .

 Marcel  en Petra olde Agterhuis zelf vervent motorrijders en deelnemers van Rijden voor Geluk , hebben Stop Armoede 053 aangemeld met de vraag wat zou het mooi zijn om voor  de kinderen van Stop Armoede 053 een compleet verzorgde dag naar een pretpark te winnen .

 Twee prachtige Geluksdoelen  voor Rijden voor Geluk 2018

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

17 donaties
€ 383,00

Deze actie is gesloten.