Rigger maakt het verschil

Rigger maakt het verschil | Geld inzamelen
 
 

Volg ons ook op Instagram! @rigger_blijeblondie

Momenteel ben ik Rigger (mijn lieve blije Golden Retriever) aan het opleiden als hulphond. Nu we verder zijn met haar traject, maar nog niet klaar, is haar meerwaarde al gebleken: ik neem weer deel aan de maatschappij! En de klachten van voorheen bepalen mijn leven niet meer.

Helaas vergoeden zorgverzekeraars of gemeentes alleen nog maar ADL-, blindegeleide- en epilepsiehonden. Terwijl de afgelopen jaren gebleken is dat Rigger mij zoveel meer kan bieden dan alléén de GGZ in huis heeft.

Ik ben Eva, 38 jaar en woon in Raalte. Een hulphond helpt mij te ondersteunen in het dagelijks leven door bijvoorbeeld te helpen in prikkelvolle situaties, afleiden in spannende situaties en mij te steunen als de depressie weer toeneemt.

Rigger laat me ontspannen, weer lachen en voor mezelf opkomen, sinds we een nieuw hulphondentraject zijn gestart bij een andere opleider die meer bij ons als team past. 

Helaas is deze opleider wegens omstandigheden gestopt, en kunnen we onze trainingen bij haar niet meer voortzetten. Ik heb lang getwijfeld óf het niet al goed genoeg is: een hele blije huishond. Maar juist als hulphond (in opleiding) heeft Rigger haar meerwaarde laten zien en daarom heb ik besloten om er toch voor te gaan en ons traject bij een collega van onze nieuwe-oude opleider voort te zetten die ze ons heeft geadviseerd. Ons traject is dus geen standaard traject meer geworden en ook zeker niet het 'perfecte plaatje', zoals je dat soms voor ogen hebt.

Soms lopen dingen in het leven anders en moet je onverwachte keuzes maken, maar uiteindelijk leidt elk onverwacht pad toch weer naar nieuwe mooie uitzichten (heb ik nu na al die jaren therapie geleerd).

Zonder Rigger als maatje had ik me niet nu zo vrij gevoeld als ik me nu in Raalte voel en maak ik eindelijk plannen voor de toekomst. Ik werk nu aan een andere onvoorspelde levensweg, carrière en perspectief.
Ik zie weer de mooie dingen en dat mede dankzij Rigger. 

We trainen dus nog steeds: de opleiding is nog niet voorbij! Door in de eerste jaren een school gekozen te hebben die niet bij mijn individu past, duurt ons traject langer dan gehoopt. Inmiddels maken we wel de gewenste stappen en worden we wel het team. Rigger bewijst haar meerwaarde al. Alleen het diploma ontbreekt.
Help jij me bij het laatste deel van het opleiden van Rigger als hulphond? Elke donatie brengt me een stapje dichterbij dit officiele diploma!

Alvast ontzettend bedankt!
--------------

Foto's met dank aan Remke Maris en haar project #rondjemethethondje 

Eva Goedendorp
22-02-2023

Lieve iedereen, ik kan het haast niet geloven! Een droom is uitgekomen: we hebben de 6000€ gehaald! Dankzij al jullie geweldige donaties en steun is iets wat onhaalbaar leek, gewoon gelukt!

Maar waar ik nóg dankbaarder voor ben zijn ál die lieve woorden en berichten die ik uit allerlei hoeken krijg. Ik kan niet omschrijven hoeveel dat met me doet. Allemaal mensen die Rigger en mij willen steunen, dankzij jullie staan we er zéker niet alleen voor! Dit is echt een reden om niet op te geven en te blijven vechten, ondanks de chronische depressie en autistische meltdowns zo af en toe. (Het leven gaat met vallen en opstaan, maar dankzij alle steun blijf ik zeker opstaan!)

Het droombedrag van €6000 is gehaald, maar de actie loopt door. In werkelijkheid hebben we de kosten van de opleiding voor Rigger begroot op zo’n €10.000, dus we dromen nu door naar de volgende mijlpaal! 

Iedereen echt ontzettend bedankt! - durf te dromen

Eva en Rigger 


Eva Goedendorp
10-01-2022

8 januari 2022

Wow lieve mensen, al 210 donaties uit binnen én buitenland en nog maar €200 te gaan tot het streefbedrag voor de opleiding van mijn autismehulphond Rigger. Dit had ik nooit durven dromen!

In werkelijkheid kost het opleiden van een hulphond veel méér dan de gevraagde 6000€ dus mijn actie gaat gewoon door! Ik had alleen nooit gedacht dat ik dit deel van de opleidingskosten dankzij jullie giften bij elkaar kon sparen, dus ik durfde toen ik mijn actie startte niet meer te vragen. Mijn dank is nu zó ontzettend groot dat we de 6000 misschien wel gaan halen! Hierna gaan we gewoon door naar de echt benodigde €10.000 😉. 

Heel veel liefs en grote dank, 

- durf te dromen!


Eva Goedendorp
12-07-2020

Inmiddels zijn Rigger en ik al een tijdje aan het trainen. We hebben zelfs de eerste hulphond-oefeningen geleerd bij de hondenschool: 'Blok' en 'Tussen' zijn de nieuwe commando's.

Het gaat hartstikke goed met me. Dankzij lieve Rigger kom ik meerdere keren per dag buiten. Heb ik contact met hondenbaasjes uit de buurt en Rigger groeit als kool.

Binnenkort gaan we samen op vakantie, dat is nog wel even spannend zo'n lange autorit. Maar we zijn al aan het oefenen in Nederland. Hopelijk is Rigger net zo'n kampeerfan als Mark en ik.


Eva Goedendorp
20-12-2019

Kerst 2019

 

1 oktober werd onze lieve pup Rigger geboren. Inmiddels is ze al een stuk groter en gaat ze voor het eerst Kerst vieren. Een drukke tijd waar ik nooit van hield: de overprikkeling elk jaar was groot. Dit jaar heb ik Rigger aan mijn zijde, waar ik heel dankbaar voor ben. De kleine pup heeft het zelf nog niet door, maar ze betekent heel veel voor mij.

Ik ga meerdere keren per dag naar buiten, maak praatjes met de eigenaren van honden uit de buurt terwijl Rigger lekker speelt en voor het eerst sinds lange tijd heb ik zin in de drukke kerstdagen. Ik weet dat Rigger er voor mij is en dat ik me samen met Rigger even kan terugtrekken op een rustig plekje om samen te knuffelen en spelen.

Sinds drie weken zijn we gestart met de puppycursus ter voorbereiding op de hulphondentraining waar we mee starten als Rigger ietsjes ouder is en iets beter luistert. Nu kan en mag ze nog lekker pup zijn. Deze hulphondentraining zou niet mogelijk zijn geweest zonder alle donaties die ik van iedereen heb mogen ontvangen. Daarom wil ik iedereen bedanken die meegeleefd heeft, gedoneerd heeft of op welke manier dan ook mij heeft bijgestaan de afgelopen periode. Nog steeds komen er donaties binnen en daar zijn Rigger, Mark en ikjullie dankbaar voor.

We willen iedereen bedanken en een hele fijne kerst wensen en alvast een gelukkig maar vooral gezond 2020.

 

https://www.doneeractie.nl/hulphond-voor-autisme-maakt-het-verschil/-38409

 

Lieve groet,

Mark, Eva en Rigger

 


Eva Goedendorp
17-11-2019

Mede dankzij alle donaties zijn we inmiddels zover dat we een pup kunnen uitzoeken die tzt een echte hulphond gaat worden. Op mijn Facebook pagina staat een filmpje, helaas kan ik hier geen video’s of foto’s uploaden.

Nog twee weken en dan hebben we een puppy in huis! Ik kan niet wachten...


Eva Goedendorp
04-10-2019

Update 4 oktober 

wow wat ben ik dankbaar voor alle donaties. Ik had nooit verwacht dat zoveel mensen mijn crowdfundingsactie zouden ondersteunen. Ik voel me gesteund door jullie, hartstikke bedankt! 


288 donaties
€ 8.270,00
Doel: € 11.000,00
75%