Ride for a Cow Hamburg Moermansk

Ride for a Cow Hamburg Moermansk | Geld inzamelen
 
 
Help ons de koe bij elkaar te rijden voor een Kirgizisch gezin met een gehandicapt kind!

Met Ride for a Cow willen we geld inzamelen om een koe te geven aan een Kirgizisch gezin met een gehandicapt kind. Voor een gezin met een gehandicapt kind is de gift van een koe enorm belangrijk. De moeders kunnen vanuit huis met de koe voor inkomen zorgen en voor hun gehandicapte kind zorgen. 

Baltic Sea Circle Rally
Het geld willen we inzamelen tijdens deelname aan de Baltic Sea Circle Rally. Deze rally staat naast avontuur in het teken van het steunen van een goed doel. De motorrit gaat door 10 landen in 17 dagen, van Hamburg naar Moermansk! Op vrijdag 16 juni vertrekken we naar Hamburg. Het doel is om minstens 750 euro op te halen, de waarde van 1 koe. 100% van het gedoneerde geld gaat naar de aankoop van een koe. 

Help jij ons de koe bij elkaar te rijden? 

Stichting Sjoerd
De organisatie verloopt via Stichting Sjoerd. De stichting helpt kansarme kinderen en jongeren en steunt verschillende projecten, waaronder 'Geef een koe'. Stichting Sjoerd zoekt voor projecten vaak samenwerking met een andere stichting. Kort geleden kwam Stichting 'Geef een koe' in beeld. 

Zie voor meer informatie Stichting Sjoerd

Meer informatie over het goede doel
In de regio Talas Oblast in Kirgizië is voor een gezin met een gehandicapt kind de gift van een koe enorm belangrijk. Er is veel armoede in dit gebied, slecht bereikbare zorg en weinig perspectief. Het hebben van een handicap is een groot taboe, mensen worden ook verstoten door dorpsgenoten.
Op dit moment komen zo’n 1200 kinderen in het gebied in aanmerking voor een koe. Een koe is een heel waardevol bezit. De moeders kunnen vanuit huis met de koe voor inkomen zorgen en voor hun gehandicapte kind zorgen. De kinderen hoeven dan niet in een internaat opgevangen te worden en de noodzakelijke medische zorg kan ingekocht worden. Daarnaast zorgt de koe voor betere integratie in het dorp: vooroordelen ten aanzien van kinderen met een handicap verdwijnen en er ontstaan meer contacten tussen deze gezinnen en dorpelingen.

CO2 compensatie
De CO2 emissie van onze motoren compenseren wij via Trees For All. Zie voor meer informatie Trees for AllEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
20 donaties
€ 510,00
Doel: € 750,00
68%

Deze actie is gesloten.