Reverse Terry | Geld inzamelen
 
 

Reverse Terry

Na een beroerte kan onze vader, dmv een injectie weer een heleboel dingen zelfstandig

Wij vragen hulp voor mijn vader, die altijd zijn leven in het teken heeft gezet om een ander te helpen, wat je ook nodig had op hem kon je rekenen van een lift ergens heen tot een bordje eten of gewoon een babbeltje.

2017 was een turbulent jaar, wanneer men zegt ik ben in een rollercoaster terecht gekomen, snappen wij daar nu de volle betekenis van. Eerst werd mijn moeder ziek, die vervolgens overleed. Mijn vader die altijd voor mijn moeder heeft gezorgd kreeg op de dag van de crematie een beroerte waar hij wonderbaarlijk goed van hersteld. Na een emotionele zware periode van herstel besluit hij voor een keer iets voor zichzelf te doen een droom die in vervulling ging helaas zonder onze moeder. Hij gaat op vakantie naar Canada, maar de blijdschap is helaas niet van lange duur.

Nog voor hij in Canada aankomt, laat zijn gezondheid hem weer in de steek en ditmaal is de beroerte van dien aard, dat we een tijdlang hebben getwijfeld als hij het zou halen maar de vechter die onze vader is, komt er vooruitgang hij is stabiel en mag reizen hij komt na 16 dagen terug naar Nederland.
De strijd van herstel begint, de gevolgen beginnen duidelijk te worden. Zullen wij zijn stem ooit nog horen, zal hij ooit nog zijn favoriete bezigheid kunnen uitvoeren klussen aan auto’s, zal hij ooit nog voor ons koken. Maar zal hij ooit zelfstandig staan.
Hij heeft gevochten en nooit opgegeven, hij kan staan en schuifelen. Dankbaar zijn wij voor elk beetje hoop.
Ondertussen wordt het eerste kleinkind geboren een beetje licht in de tunnel en zijn vechtlust wordt alleen maar groter, papa gaat na de geboorte van Selina met sprongen vooruit. Helaas blijft het praten uit. Onze grootste wens is hem haar naam te horen uitspreken en met haar te spelen.

HOOP dat is wat wij krijgen wanneer een familielid een uitzending van Dr Ozz ziet.

In Boca Raton is er een kliniek INR (Institute of Neurological Recovery www.nrimed.com) zij voeren een behandeling uit en die heet Reverse Stroke Therapy. Bellen, mailen er is HOOP. Realistisch zijn ze mobiliteit en concentratie kunnen ze aanpakken, spraak durven ze geen uitspraken over te doen maar zijn levenskwaliteit zal met sprongen vooruitgaan. Er wordt een injectie met het middel Etanercept in de hersenstam gespoten.

Deze behandeling passen ze in Nederland en Europa niet toe. Dus we zullen richting Amerika moeten gaan. Helaas dekt zijn ziektekostenverzekering deze behandeling in Amerika niet.

1 injectie komt op €8.700, meestal voldoet eentje maar er is soms een tweede nodig daar komen de kosten voor de ticket en het verblijf nog bij.

Wij willen alles aangrijpen om mijn vader zijn levenskwaliteit te verhogen, wij vragen, smeken om hulp.

Naomi Moi Thuk Shung
20-11-2019

Inmiddels zijn wij met papa naar Boca Raton, Amerika geweest en heeft hij de behandeling ondergaan. zijn mobiliteit is vooruit gegaan,zijn spraak minimaal maar wij zijn dankbaar voor elke kleine vooruitgang. Verder voelt hij zich goed, zoals hij zelf aangeeft veel beter. Verder blijven wij hoopvol.  Wij willen iedereen die ons heeft gesteund op welke wijze dan ook bedanken, woorden doen onze dankbaarheid tekort many many thanks. Terry, Naomi, Valdez en Sharine.  

Laat een reactie achter

102 donaties
€ 6.090,00
Doel: € 15.000,00
40%