Resort voor mensen met NAH

Resort voor mensen met NAH | Geld inzamelen
 
 
Mensen met NAH hebben óók recht op vakantie en werk !

Wist u dat ruim 80.000 Nederlanders per jaar tegen NAH (Niet aangeboren hersenletsel) aan lopen. De kans dat het u of een van uw dierbaren treft is dus jaarlijks 1 op de 200 !

Zelf ben ik in 2005 aangereden door een mede motorrijder. Hierbij heb ik Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), drie nekhernia's en ruggenmergvernauwing in de nek met vele complicaties opgelopen. Al vanaf die dag werd het leven een ware struggle en hield het niet meer op ! Géén appeltje voor de dorst meer. Géén financiële hulp van overheidsinstanties (huursubsidie, tegemoedkomingen in gezondheidszorg, etc.). Men vind dat ik genoeg inkomen heb zo als men dat van vele vind want, maar men kijkt daarbij niet naar de lasten (ziektekosten, medicijnen, vervoer, etc.).

Vakantie is dan ook een grote luxe en vaak niet haalbaar en werken is voor velen ook niet meer mogelijk zo dat ze geen eigen inkomsten meer kunnen genereren. Vandaar dat we een vakantie/werk resort op willen gaan zetten in Spanje voor mensen met NAH en/of andere aandoening, waarbij men op relaxte wijze vakantiegevoel en werkgevoel kan proeven.

Doel;
Mensen met NAH en/of soortgelijke aandoening een (werk) vakantie mogelijkheid te bieden in het voortreffelijke Spanje.
Men doet mee aan het bouwen naar gelang eigen vermogen, onderhouden en uitbreiden van de basis en doet hiermee werkervaring op en vooral ook kenis over hoe andere bepaalde zaken hebben gedaan. Dit kan varieren van korveën tot daadwerkelijk mee bouwen. Geheel op eigen tempo uiteraard en gelet op je mogelijkheden. Daar naast word dagelijks nabesproken wat er gedaan is en hoe dat is gegaan. Tegelijkertijd bestaat uiteraard de mogelijkheid om je terug te trekken in je eigen verblijf en om een gesprek aan te gaan met je begeleider. In de middag is men vrij (vakantie). Men kan op dat moment gebruik maken van het zwembad en evt aanwezige andere faceliteiten, óf de stad of het strand gaan bezoeken. Ook verzorgen we zelf uitjes naar het strand, stad en bezienswaardigheden.

Begeleiders en/of familie kan (indien wenselijk/noodzakelijk) tegen scherp tarief mee maar voor hen geld een iets andere (aangepaste) vorm van onkosten vergoeding. Men verblijft in huis, blokhut, caravan of soort gelijke op ons terrein. Ook voor hen is een rol weg gelegd als begeleider van hun familielid werkt men mee aan het programma.

Om dit te kunnen realiseren heb ik echter een startkapitaal nodig om een lokatie te openen en op te zetten in Spanje. De kosten hier voor liggen op plusminus 150.000 euro, waar van ik er zelf 100.000 euro kan investeren. De overige 50 duizend voor herinrichting etc. zou ik graag hulp bij krijgen middels deze inzamelaktie. Uiteraard krijgt een ieder die deel neemt, inzage in de vorderingen !

Help mij om dit plan in werking te zetten door te doneren en versterk hiermee mijn maar vooral ook het vertrouwen van mede lotgenoten in de Nederlander.

Kijk ook op www.spanjool.nl om de vorderingen te volgen en ideeën op te doen voor als je zelf naar Spanje wilt gaan emigreren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 25,00
Doel: € 50.000,00
0%

Deze actie is gesloten.