REPAIR KID kan jouw steun gebruiken!

REPAIR KID kan jouw steun gebruiken! | Geld inzamelen
 
 
Een geweldig project bedoeld om milieubewustzijn, creativiteit en oplossingsgericht denken

"Kom je gezellig SLOPEN?
JA, het is KAPOT! En dan?
KIJK GOED, wat zie je allemaal?
NIX, NIX, NIX hoeft weg!
Maak er KUNST van! "

Repair Kid is een reizende, kleurrijke caravan die op markten, buurtfeesten en andere festiviteiten de ruimte geeft aan kinderen te onderzoeken hoe apparaten nu eigenlijk in elkaar zitten, door ze de gelegenheid te geven ze te slopen. Dit wordt met gereedschap en onder begeleiding gedaan. Het is de bedoeling dat de kinderen met de restanten kunst maken, om te laten zien dat echt helemaal NIET hoeft te worden weggegooid. Repair Kid kan ook voor scholen en naschoolse opvang tegen een zeer laag bedrag (kostendekkend) worden ingezet.'Tante II' (zo heet de caravan) is op aanvraag voor evenementen of verjaardagen te bestellen.

Repair Kid is ontstaan uit een gepassioneerd persoonlijk initiatief van Cis Deyl, naar aanleiding van haar vrijwilligerswerk voor Repair Café Den Haag in 2011/2012. Het heeft kunnen opstarten met een donatie uit de Lenteprijs van Fonds1818. Het bestaat nog steeds en valt nu onder de non-profit stichting Make It ART Worthy (ook opgericht door Cis Deyl - 2014). Beide initiatieven worden niet standaard gesubsidieerd. 

Om Repair Kid workshops betaalbaar en haalbaar te houden voor iedereen (en allerlei andere non-profit organisaties) hebben we uw donaties nodg. Om de auto en caravan in goede staat te houden, bijvoorbeeld. Maar we hebben ook mooie toekomstplannen. We willen bijvoorbeeld een boek uitgeven met een handleiding, zodat we onze ervaringen van de laatste 7 jaar met anderen kunnen delen, in de hoop dat er steeds meer mensen inzien, dat speelruimte voor kinderen belangrijk is. Als we daarmee het idee Repair Kid verder kunnen laten groeien, meer als concept dan praktijkbezoek, wordt het mogelijk een beweging in de wereld teweeg te brengen, waarmee we van kinderen van overal weer intrinsiek en authentiek vrijere mensen kunnen maken. Zo maken we samen de wereld een mooiere plek.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

45 donaties
€ 736,00

Deze actie is gesloten.