Renovatie kleuterschool New Yundum Gambia

Renovatie kleuterschool New Yundum Gambia | Geld inzamelen
 
 
Na jaren van kleine verbeteringen is het nu tijd voor het grote werk.

Na jaren van kleine verbeteringen wordt het nu tijd voor het grote werk....

Zoals bij een aantal van jullie al bekend, zijn wij de afgelopen jaren bezig geweest om de New Yundum Nursery School (kleuterschool) in Gambia (of zoals het land door de lokale bevolking wordt genoemd; THE SMILING COAST OF AFRICA) zowel financieel als materieel te ondersteunen.

Wij hebben inmiddels een wateraansluiting op het terrein van de school laten aanleggen, een degelijke toegangspoort laten maken, de school continue voorzien van allerlei materialen welke een school nodig heeft (schriften, pennen, potloden, Engelstalige leer- en leesboeken voor kleuters etc.) en getracht om het schoolhoofd te begeleiden in het, zover als mogelijk, op orde krijgen van de financiele huishouding.

Dit alles heeft er toe geleid dat de school in twee jaar tijd een verdrievoudiging van het aantal leerlingen heeft gekregen!!

Nu wordt het echter tijd voor het opknappen van de gebouwen en het terrein. De gebouwen hebben hoognodig een likje verf nodig, het dak van sommige gebouwen is aan onderhoud toe, de muur welke het terrein omheint moet volledig worden gerenoveerd en de toiletgebouwen kunnen ook wel iets van onderhoud gebruiken (zie foto). Door dit werk door lokale arbeidslieden te laten uitvoeren, proberen we ook de plaatselijke economie een (kleine) impuls te geven. 

Dit groot onderhoud kunnen wij niet alleen realiseren. Hiervoor hebben wij jullie hulp nodig. Daarom starten wij deze 'crowdfunding actie'. 

WIj hebben onze contactpersoon ter plaatse laten informeren wat de werkzaamheden voor kosten met zich mee brengen. Met een voor Nederlandse begrippen zeer gering bedrag, kunnen wij de kinderen van deze school weer een veilige en prettige omgeving geven waar ze met plezier hun eerste schooljaren kunnen doorbrengen. 

Help ons de kinderen van 'The Gambia' (en in het bijzonder van New Yundum) een betere toekomst te geven!!!

Wij gaan 24 november aanstaande weer naar Gambia en willen graag daar ter plaatse zoveel mogelijk regelen. Uiteraard zullen wij jullie op de hoogte houden van de voortgang.

Mochten jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie ons bereiken via de bekende wegen.

Hartelijk dank voor jullie bijdrage!!

Groet, Ilse en Ronald van Ingen Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
12 donaties
€ 650,00
Doel: € 6.000,00
10%

Deze actie is gesloten.