Ren voor hun leven

Ren voor hun leven | Geld inzamelen
 
 
Op zaterdag 9 maart 2019 doe ik mee aan Ren voor hun leven cross! Sponsor jij mij?

In 2019 is het geselecteerde doel van de "ren voor hun leven cross': Compassion Tanzania. Jeika Bredewold (zus van mijn hardloopmaatje) gaat hier de Muskathlon (de hele marathon) lopen voor Compassion in Tanzania. Het land behoort tot de top tien van armste landen ter wereld. Tanzania heeft één van de hoogste sterftecijfers onder jonge kinderen. Malaria is daar de voornaamste reden van, maar het aidsvirus eist eveneens een hoge tol. En als een kind niet sterft aan het virus, dan gebeurt dat vaak met één van de ouders.

Arusha
Dit is het gebied waar de Muskathlon zich zal begeven. Een gebied waar veel mensen gebukt gaan onder de slavernij van de steengroeve. Jaren, maanden, dagen zitten veelal vrouwen stenen te verpulveren met een hamer voor een schamel loon. Voor een lening die ze nooit kunnen afbetalen. Met het weinige dat ze hebben proberen ze hun gezin te onderhouden en hun kinderen een andere toekomst te geven.

De grootste sloppenwijk van Tanzania staat ook in Arusha, Arusha Unga limited slum. Hier vormen geweld, drugs en alcohol een toenemend probleem. Er staan in deze wijk talloze huisjes van modder, takken en stront. Een regenbui is genoeg om ze te laten instorten. Door deze Muskathlon kunnen weer meer kinderen geholpen worden. De vicieuze cirkel van armoede waarin ze zich bevinden, kan worden doorbroken. Wat is dat hoopvol!

Compassion helpt
Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Momenteel nemen er 89.973 kinderen deel aan projecten. Compassion heeft er 423 projecten. In Tanzania is het onderwijs gedeeltelijk gratis. De sponsorkinderen gaan dus naar een lokale school. Compassion zorgt ervoor dat alle kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen. Op de dagen dat de kinderen op het project zijn, krijgen ze een voedzame maaltijd, zoals: thee met melk, eieren, brood, rijst, bonen, vlees en fruit. Ondervoede kinderen krijgen aanvullend voedsel.

Ouders kunnen deelnemen aan diverse trainingen over gezondheid, hulp bij het starten van een eigen onderneming en twee keer per jaar een hiv/aids-training. Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals: muziek, sport, kunst, naailes, kampen en het helpen van zieken en ouderen in de gemeenschap.

 

Mijn hart heb ik jaren geleden al verloren aan Afrika en daarom wil ik heel graag dit doel ondersteunen! Ik wil graag meedoen met de cross maar ook een extra investering doen om deze kinderen en gezinnen te helpen! Daarom wil ik jou vragen om mij te sponsoren!

Heb jij mij mee voor hun leven?? 

Maurits Bloem
27-02-2019

Wauw wat een gave start!! Veel leuke (prive) berichtjes en prachtige donaties...

Iedereen nu al super bedankt!!!

 38 donaties
€ 550,00
Doel: € 500,00
110%

Deze actie is gesloten.