RedRinconcito

RedRinconcito | Geld inzamelen
 
 
LAATSTE WEEK Bestel en doneer empanadas!

De stad Buenos Aires kent momenteel een hele strenge lockdown (al meer dan 125 dagen...). En dat middenin de winter. Voor veel Argentijnen is de situatie behoorlijk uitzichtloos geworden. Veel (kleine) ondernemers redden het simpelweg niet. Er is weinig tot geen steun vanuit de overheid. 

De hele maand juli komen wij als Ontdek Buenos Aires daarom in actie voor onze lievelingsrestaurant El Rinconcito in de wijk La Boca. De afgelopen jaren kwamen wij hier op onze tours met duizenden (!) Nederlanders en Belgen dagelijks empanadas eten. Het coronavirus heeft er keihard toegeslagen. La Boca is verlaten. Het restaurant is leeg en dicht. Maar de vaste kosten lopen door. 

El Rinconcito wordt gerund door Lorenzo, Máxima, Luz en Matias López Genes. Wij willen deze lieve en hardwerkende familie heel graag helpen om hun zaak te redden. We gaan doen waar we goed in zijn: empanadas bestellen! Deze empanadas doneren wij vervolgens aan twee comedores (“gaarkeukens”) in La Boca. Zo proberen we in ieder geval lokaal een groot verschil te maken! 

Helpen jullie mee?

5 empanadas voor 5 euro
12 empanadas voor 10 euro
30 empanadas voor 25 euro
60 empanadas voor 50 euro

Op woensdag 1 juli zijn we via onze social mediakanalen met #RedRinconcito begonnen. Wegens de enorme aantallen bestelling (>2.500 empanadas!) in de eerste dagen, hebben we besloten om dit platform te gebruiken. Dat stelt ons gemakkelijker in staat om de (hopelijk) grote hoeveelheden empanadas die nog volgen te verwerken. 

Elke empanada telt! #RedRinconcito

Un abrazo, 

Team Ontdek Buenos Aires (Natascha, Sander, Janneke, Peter, Willemijn, Job, Merel en Remi)

❤️

 

NB. Achtergrondinformatie:


·       De actie loopt van 1 juli t/m 1 augustus 2020.

·       In augustus zullen wij de bestelling plaatsen bij El Rinconcito en zelf de empanadas gefaseerd naar de comedores brengen.

·       Volg ons op Instagram (@ontdekbuenosaires) en/of Facebook (@ontdek.buenos.aires) om op de hoogte te blijven van de actie.

·       Doneeractie.nl houdt 6% commissie (plus transactiekosten à € 0,85 per donatie) in over de donaties. De kosten zijn exclusief 21% btw. De btw wordt alleen gerekend over de kosten en niet over het gehele gedoneerde bedrag. Ofwel, jij betaalt zelf geen kosten en de commissie gaat niet naar Ontdek Buenos Aires.

·      De meerwaarde van de opbrengsten zal El Rinconcito gebruiken voor de lopende vaste kosten (o.a. huur, water, electriciteit) om zo hun restaurant te kunnen redden. 

·       Heb je nog vragen? Mail naar info@ontdekbuenosaires.com

Janneke Lootens
04-08-2020

Lieve mensen,

De hele maand juli hebben wij samen met jullie actie gevoerd voor ons favoriete restaurant El Rinconcito. Onder de actienaam #RedRinconcito probeerden we zoveel mogelijk empanadas te bestellen om sluiting van dit restaurant te voorkomen. En met groot succes: in totaal kunnen wij dankzij jullie 8.011 empanadas bestellen om deze vervolgens te gaan doneren aan twee comedores (‘gaarkeukens’) in La Boca.

Wat een fantastisch resultaat!

Maar liefst 321 mensen deden mee aan #RedRinconcito. De familie López Genes is inmiddels al aan de slag om de eerste lading empanadas te gaan maken. Wij zullen jullie hier en op Instagram (@ontdekbuenosaires) op de hoogte houden van hoe de actie in de praktijk verder gaat.

Muchas gracias!

Het team van Ontdek Buenos Aires (Natascha, Sander, Janneke, Peter, Willemijn, Job, Merel en Remi)


220 donaties
€ 3.761,00
Doel: € 5.000,00
75%