Reddingsactie tvv pink paws

Reddingsactie tvv pink paws | Geld inzamelen
 
 
Help me om hen te helpen

Krantenartikel HLN : 
‘Tante Vanja’ uit Tessenderlo dringend op zoek naar extra steun
In 2013 richtte Vanja Vandecasteele uit Tessenderlo - ‘Tante Vanja’ voor de vrienden - de vereniging ‘Pink Paws Pet Rescue’ op. Deze vereniging zet zich in voor kwetsbare katten. Ze gaat op zoek naar opvanggezinnen, meters en peters en zorgt ervoor dat de gezondheid van de diertjes goed wordt opgevolgd. De kattenopvang staat echter aan de rand van de afgrond. “Door onze financiële tekorten moeten we van dag tot dag leven”.

Een trouwe sympathisant van Vanja richtte een crowdfunding op om te voorkomen dat de kattenopvang de deuren moet sluiten. Vanja krijgt immers geen steun van de overheid en valt zo constant terug op de schenkingen van mensen. “Ik vind het heel lief dat mensen zich zo inzetten voor mij, hopelijk haalt het ook wat uit. De toestand is echt serieus. We moeten elke dag ‘bedelen’ in de hoop dat mensen ons geld geven voor de werking. Dat doen we door onze jaarlijkse wafelverkoop. Daarnaast verkopen we gedoneerde spulletjes, krijgen we maandelijks 10 euro van meters en peters en vrije giften. Bovendien kan je als ‘Pink Paws helper’ ook maandelijks 1 euro storten. Enkele Bekende Vlamingen steunen trouwens onze actie: Niels Albert is onze peter, Lore Van de Weyer (partner van Tom Boonen) onze meter. Ook kunnen we altijd nog vrijwilligers gebruiken die voor ons een keer op rommelmarkten willen staan of de garages kunnen helpen opruimen.

Momenteel is er een ‘noodstop’ in de opvang. Er kunnen bijgevolg geen nieuwe katten meer binnenkomen en er werd reeds een wachtlijst aangelegd. Ooit zaten er 215 katten in opvang, ook bij opvanggezinnen, nu zijn er dat nog 75. “Als we krap bij kas blijven, zullen we geen nieuwe katten meer kunnen helpen”, kondigt Vanja aan. “Alle katten in de opvang blijven wel. Een deel katten kunnen nog worden geadopteerd. We hebben namelijk ook nog een aantal gezonde en jonge katten bij opvanggezinnen zitten. Vanja hoopt een som van 10.000 euro te kunnen inzamelen, want momenteel is er een enorme openstaande schuld bij de dierenarts. Daarmee zouden we terug break even draaien en kunnen we herstarten “Maandelijks bedragen de kosten tussen 3.000 en 5.000 euro en natuurlijk zouden we graag eens een keer wat reserve opbouwen, zodat we weer enkele maanden verder kunnen.

De kattenopvang in Tessenderlo focust zich in de eerste plaats op gehandicapte en oudere katten, zelfs palliatieve, de meest kwetsbare types dus. Daarin onderscheidt het zich van andere opvangen.. “De duurste uitgave is zonder enige twijfel de kost van de dierenarts. Ik sta daar dagelijks, soms tot drie keer, om alle katten de nodige verzorging te bieden.”

Vanja zet zich buiten de kattenopvang ook in voor kansarme mensen. Zo organiseerde ze recent nog een kerstmaaltijd voor 68 personen, dankzij goede sponsoren. Vanwege haar engagement wordt ze vaak ‘tante’ genoemd. 

Alle info over de kattenopvang is terug te vinden via www.pinkpaws-petrescue.be. Storten kan via Paypal: vanja@pinkpaws-petrescue.be op het rekeningnummer van ING  BE88377053883941. Wie rechtstreeks wil storten aan de dierenarts, kan contact opnemen via mail.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
24 donaties
€ 640,00
Doel: € 10.000,00
6%

Deze actie is gesloten.