Red Side Academy

Red Side Academy | Geld inzamelen
 
 
Red Side, voetbal voor iedereen en volledig gratis!

De Red-Side-organisatie in Kortrijk verwijst naar de shirtkleuren van KV Kortrijk, waar stichter wijlen Gino Derveaux grote fan van was.


 Gino was destijds een bekende straathoekwerker in de Guldensporenstad. Hij startte Red-Side op in 1984, een organisatie waar kansarmen dagelijks en dat 7 dagen op 7 in het poortgebouw in Vtex Kortrijk samenkwamen om aan activiteiten deel te nemen en te gaan voetballen. Daarbij werd nadruk gelegd op fair-play en zelfdiscipline.

Voetbal was een sport die veel mensen bij elkaar kon brengen. Meer dan honderd jongeren met verschillende nationaliteiten kwamen zo dagelijks bij elkaar. In 2015 overleed Gino en sindsdien zijn er een heleboel jongeren op straat die rondhangen in Kortrijkse wijken en de financiële mogelijkheden niet hebben om zich in te schrijven in een erkende sportvereniging.

Younes Elhaddaji (21) won in mei een project bij IDCITYin Kortrijk, een initiatief van het Prins Filipsfonds. Hij zocht jongeren tussen 16-25 jaar om een sociaal project op te starten. Zo werd Red-Side terug opgestart. Younes is echter op zoek naar vrijwilligers die hem verder kunnen helpen, ook financieel. Younes zelf groeide ook op bij Red-Side vanaf zijn negende. Het ingezamelde geld dient voor de aankoop van materiaal en een muziekinstallatie of wordt in grotere uitstappen geïnvesteerd.

Wens je Red-Side logistiek of financieel te steunen? 

interessante links: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/01/09/younes-el-haddaji/

https://www.hln.be/regio/kortrijk/voetbal-houdt-kansarme-jeugd-op-rechte-pad~a4c83217/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 10,00

Deze actie is gesloten.