Red levens van kinderen in Malawi

Red levens van kinderen in Malawi | Geld inzamelen
 
 
Een echografie opleiding voor een arts in Nkhoma Hospital in Malawi zal veel levens redden

* Coschap Nkhoma Hospital, Malawi *

Een droom die ik al had voordat ik 7 jaar geleden begon aan mijn studie geneeskunde: naar Afrika gaan, danwel als arts of coassistent.
Eindelijk was het zo ver! Mijn laatste coschap voor ik zal afstuderen kon in Malawi doen, een van de armste landen ter wereld.
Aangekomen in het Nkhoma Hospital krijg ik meteen een hoop nieuwe indrukken te verwerken. Op de kinderafdeling ligt het helemaal vol en moeten sommige kinderen een bed delen. De moeders van de kinderen zijn 24/7 aanwezig en dus delen soms 4 mensen 1 bed. Kinderen die dood gaan, doordat er onvoldoende bemanning en onvoldoende faciliteiten zijn. En het feit dat het overlijden van een kind, geen uitzondering is. Maar ook hele bijzondere ervaringen, kinderen die eerst bang zijn voor een Muzungu (blanke), maar later alleen maar met je willen spelen, of kinderen die snel zichtbaar opknappen en weer naar huis kunnen.

Door het grote contrast met een Nederlands ziekenhuis, wilde ik graag iets doen voor dit ziekenhuis. Na overleg met mijn vriendinnen en een Nederlandse tropenarts die ook werkt in het Nkhoma Hospital, kwamen we op het idee van deze crowdfunding. 

Op dit moment is er één arts die echografie kan doen. Omdat deze arts niet 24/7 in het ziekenhuis kan zijn sterven er geregeld kinderen omdat er geen arts aanwezig is die een echo kan maken. Laatst is er nog een meisje van 18 jaar overleden omdat er geen echografie gedaan kon worden en ze waarschijnlijk een longembolie had. Het doel van deze actie is om geld binnen te halen zodat een tweede arts in het ziekenhuis een echografie opleiding kan volgen en er dus altijd iemand aanwezig die dit kan doen: hiermee kunnen veel levens worden gered. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 1.000,00
1%

Deze actie is gesloten.