Red het huis van Jet

Red het huis van Jet | Geld inzamelen
 
 
Help ongeneeslijk zieke Jet aan een thuis!

Lieve allemaal, ik ben Jet. Als laatste redmiddel heb ik toch besloten om mij in te schrijven voor crowdfunding om een thuis te creëren. Zes jaar geleden ben ik ongeneeslijk ziek geworden. Helaas moeten stoppen met mijn werk, sport en reizen. Woonde prima naar mijn zin, maar op een dag besloot de eigenaar het huis te verkopen. Ik moest er zo snel mogelijk uit. Dit leek aanvankelijk geen probleem, stond immers ruim 7 jaar ingeschreven. Wilde graag in mijn dorp blijven, heb op vele huizen (gelijkvloers) gereageerd, ook buiten het dorp. Deze missie leek onmogelijk. Uiteindelijk een tijdelijke huis (sloopwoningen) gevonden. Tussen de dozen geleefd voor 7 maanden. Ik heb me suf gereageerd op huizen, gemeente ingeschakeld, netwerk ingeschakeld etc. Tevergeefs, kwam niet eens in aanmerking voor een bezichtiging. Toch bleef ik geloven in de goede afloop. Een week voordat ik eruit moest kwam er een huis voorbij, in mijn dorp. Na paar dagen kwam het verlossende woord. Het huis was van mij. Vol goede moed gingen de hulptroepen aan de slag. Dit moest snel gestaakt worden. Schimmels, lekkages in de keuken, afbrokkelende muren, nicotineaanslag van de vorige bewoner bleek hardnekkiger dan gedacht, verkeerde maat keuken besteld (was wel goed doorgegeven door mij bleek), vaklui die dwars door de muur heem gingen met als gevolg schade in de badkamer. Ik zal vast nog iets vergeten. Doordat ik in de bijstand zit vroeg ik bijzondere bijstand aan, in de vorm van een lening. Helaas werd dit om onduidelijke redenen afgewezen. Hierop wordt een bezwaarprocedure gestart van weer acht weken. Heb weinig hoop, maar niet geschoten is altijd mis.

Ik heb één droom, een thuis creëeren. Dit was door vele tegenslagen niet gelukt. Wilde het zo graag in eigen hand houden, wilde zo graag mijn droom zelf verwezenlijken. Zonder hulp is dit niet mogelijk. Van de kwieke, sportieve en ambitieuze Jet is weinig meer over. Maar hoop doet leven en geeft energie. Help mij de hoop levend te houden! Mijn energie raakt op. Graag zou ik één keer willen zeggen, dit is mijn thuis. Mijn inrichting, mijn zelfgekozen vloer, mijn eigen kleuren bepalen. Door tegenwerkende ambtelijke molens en gezondheid kan ik dit helaas niet verwezenlijken. En de geldboom is nagenoeg leeg geplukt.

Voor alles wat nog moet gebeuren is 1500 euro nodig.

Update 1 maart! Alle lieve bijdragen hebben er voor gezorgd dat de ondervloer nu ligt. De volgende stap, de definitieve vloer, zal snel volgen. Zie foto's voor de update.

Update 1 mei! Dankzij de gulle gevers en de positiviteit van een boel mensen ligt de vloer nu in de woonkamer! Zie foto's voor de update.

Algemene update. Verfwerk in de woonkamer is klaar! Keuken staat erin, afzuigkap hangt en is ingericht. De kleine hal is verfwerk gedaan en de kapstok is gemaakt en nieuwe lamp hangt! De grote hal is gedeeltelijk verfwerk gedaan.

Wat is er nog nodig? Vloer slaapkamer, nog 1 kozijn en 1 radiator moet daar nog geverfd worden. Nieuw bed plus matras (oude bed is kapot, lig nu op een tijdelijk bed). Verder is uiteraard marktplaats geraadpleegd en zijn daar een aantal benodigdheden vandaan gehaald.

Badkamer: radiator verven, plafond verven (vanwege schimmel, schilder is zo attent geweest om die speciale verf achter te Laten). Nieuwe kastjes (deze vallen bijna van de Muur).

Grote hal: beetje verfwerk. De vloer (die heb ik al wel, alleen nog leggen). Nieuwe lamp.

Woonkamer: mijn allergrootste wens was en is een boekenkast tot aan plafond. En een mooie bank van pallets. Heb intussen wel iemand gevonden die het naaiwerk voor niets op zich wil nemen voor de kussens! Deze twee dingen zijn er nog niet! 

Zoals jullie kunnen lezen vordert het gestaag. Elke verandering wordt met blijdschap en gejuich ontvangen. Doordat het langzaam gaat heb ik veel momenten van blijdschap. Elke verandering ben ik mij bewust van. Daardoor is de dankbaarheid des te groter, zeker ook door de positiviteit van de mensen om me heen. Mensen die ik ken en mensen die ik niet of nauwelijks ken. Dat maakt dit huis een bijzonder huis!

Wie o wie zou mij willen helpen om de laatste dingen bij elkaar te krijgen voor mijn thuis.

Alvast bijzonder veel dank voor de bijdrage!

Lieve groet, JetEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
10 donaties
€ 445,00
Doel: € 1.500,00
29%

Deze actie is gesloten.