Red ernstig mishandelde kitten Kitty

Red ernstig mishandelde kitten Kitty | Geld inzamelen
 
 
Kitten Kitty liep zware verwondingen op door mishandeling.

Tranen sprongen mij in de ogen toen ik vorige week het trieste verhaal las van dit ernstig mishandelde kitten. Meer dood dan levend, vonden ze haar, op het Rotterdamse Marconiplein. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om een weerloos kitten van pas negen weken oud, dit aan te doen. Vastbinden met tie-wraps aan een hek, om een langzame en pijnlijke dood te laten sterven. Het doel van deze dierenmishandelaar mag niet gehaald worden. Gerechtigheid geschied als de dader(s), waar de politie naar op zoek is, gepakt wordt(en). Anonieme tips kunnen naar 0900-8844.   

De Dierenbescherming Rotterdam en de Dierenambulance hopen 5.000 euro op te halen om Kitty op te lappen. Kitty heeft meerdere botbreuken en de huid van haar onderkaak lag er grotendeels af. Volgens Henk Beugeling van de Dierenbescherming Rotterdam moet de kat meerdere malen geopereerd worden. De kaak is weer hersteld , maar er is geen geld voor de volgende ingrepen. „Van de operaties die haar te wachten staan, was dit de meest simpele", zegt Beugeling. Maar deze ingreep heeft al zo'n 900 euro gekost."

Volgens Beugeling is Kitty een echte overlever. „Ze gaat niet in een hoekje liggen en is goed benaderbaar. Ondanks haar zware verwondingen ziet ze de mens niet als een bedreiging," zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Help mee Kitty te herstellen van haar zware verwondingen en doneer voor de dekking van de onkosten van de operaties. Alle donaties gaan rechtstreeks naar de dierenbescherming Rotterdam en de Dierenambulance.  

Op naar de genezing van Kitty ! Alvast bedankt ! Delen is fijn.

Update van de dierenbescherming donderdag 19 juli: 

Dankzij een "overweldigend aantal reacties en donaties" is er genoeg geld opgehaald om alle operaties voor de mishandelde kitten Kitty te betalen. Dat meldt de Dierenbescherming.

De dierenbescherming zegt de afgelopen tijd tienduizenden berichten te hebben ontvangen over Kitty. 

De kosten voor alle operaties en zorg is eerder geschat op 5.000 euro. Geld dat na het verzorgen van Kitty overblijft, zal worden besteed aan andere dieren die hulp nodig hebben. 

Jellina de Vries
21-07-2018

Dierenopvangcentrum Spijkenisse donderdag 19 juli 2018: 

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is deze week overspoeld met hartverwarmende reacties en donaties van mensen die allemaal een steentje willen bijdragen aan het herstel van de tien weken oude Kitty. Wij zijn ontroerd door alle gulle giften en vooral de tienduizenden lieve berichten, dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt.
Inmiddels is er genoeg geld binnen om alle operaties en benodigde zorg voor Kitty te betalen. Het geld dat extra is binnengekomen dankzij Kitty, zullen we uiteraard besteden aan alle andere dieren die onze hulp hard nodig hebben.

Een van de lieve kaartjes die we hebben ontvangen ziet u hier bij het bericht.

Hoe gaat het nu met Kitty?
Kitty heeft vrijdag haar eerste operatie gehad aan haar kin. Bij haar kin was de huid tot halverwege de onderkaak afgestroopt. Omdat het noodzaak was dit direct vast te hechten, is dit meteen gedaan toen zij bij Dierenopvangcentrum Spijkenisse werd binnengebracht.

Aan haar voorpoot heeft Kitty een gecompliceerde geïnfecteerde breuk, waaraan zij maandag is geopereerd. Bij deze operatie zijn de twee botdelen weer goed op elkaar geplaatst. Dit was geen makkelijke operatie, omdat het pootje zo klein is en de botdelen naast elkaar stonden. Tijdens de operatie zijn er twee pinnen in haar opperarmbeen geplaatst. Nu staat deze weer perfect.

Over ongeveer 4 weken worden de pinnen tijdens een operatie uit haar voorpootje gehaald. Om Kitty's achterpoot zit een spalk en deze moet elke week vervangen worden.

Kitty met een spalk om haar achterpoot, vlak na haar eerste operatie aan haar kaak.
Vechtertje
Ondanks wat ze heeft meegemaakt, is de kleine Kitty een vechtertje. Ze eet goed ondanks de pijn in haar kaak en kroelt graag. Ze steunt al een beetje op haar geopereerde pootje, wat betekent dat de zenuwen in elk geval niet zijn beschadigd. Ook gebruikt ze de kattenbak netjes, werkelijk knap zo kort na deze operaties. Kitty geniet zichtbaar van de liefde en de goede zorgen die zij krijgt. Wel merken we dat ze het zwaar heeft en slaapt ze veel.
We houden u op de hoogte over Kitty’s herstel.  🍀


9 donaties
€ 180,00
Doel: € 5.000,00
3%

Deze actie is gesloten.