Red de watermolen in Renkum! | Geld inzamelen
 
 

Red de watermolen in Renkum!

Help de enig overgebleven watermolen van het Renkums beekdal te restaureren.

In het Renkums beekdal ligt de enige overgebleven watermolen te wachten op restauratie. Hoewel er ooit negen watermolens in het beekdal stonden te draaien, verdwenen deze in de loop van de tijd om economische redenen. Papier werd immers op industriële schaal gemaakt en de papiermolens waren niet meer nodig. Daarmee verdween een belangrijk deel van de papiergeschiedenis uit de beekdalen. Het enige dat daarvan nog over is, zijn de beken en sprengen, die herinneren aan de tijd dat met het water de molens konden worden aangedreven.
De enige molen die niet is gesloopt is de watermolen op Quadenoord, maar de bouwkundige staat is erg slecht. Een volledig herstelde en echt functionerende watermolen zal een sterk aantrekkende werking hebben voor recreanten in het gebied. Het zal de beleving van het Renkums Beekdal enorm versterken. Het is ook om die reden dat de plannen voor herstel mogen rekenen op veel steun.
De provincie Gelderland heeft onlangs 60% subsidie ter beschikking gesteld om de molen te herstellen. Ook het Molenfonds en het Cultuurfonds hebben toezeggingen gedaan, maar er is nog aanvullend budget nodig van ongeveer € 100.000 om het gat in de begroting te dichten. Bij voldoende budget zal het werk in september worden aanbesteed en zal de molen in 2020 weer in het beekdal draaien.

John Smits
03-07-2019

Zojuist bericht gekregen dat de Bekenstichting ook € 2.000 wil bijdragen! Goed nieuws. 


John Smits
21-05-2019

Voor een volledig herstel is € 355.000,- nodig. Mooi dat de provincie € 213.000,- bijdraagt, Het Molenfonds draagt € 10.000,- bij het het Cultuurfonds € 15.000,-.

Het gaat de goede kant op!  

Laat een reactie achter

21 donaties
€ 1.427,00