Realisatie van een opvang voor powerbreeds

Realisatie van een opvang voor powerbreeds | Geld inzamelen
 
 

Second Chance Staffords & Pitbulls is een team van vrijwilligers dat zich, sinds 2013, belangeloos inzet om powerbreeds te herplaatsen.

Powerbreeds zijn de zogenaamde ‘hoog risico honden’ zoals Staffords, Pitbulls, Bully’s, Bulldogs, Bull terriers,… die jammer genoeg vaak een slechte reputatie hebben. Nochtans zijn deze honden dol op mensen en echte lieverds indien ze door de juiste baas, op een correcte, positieve manier worden opgevoed en begeleid. En daar loopt het nu net vaak fout. Veel eigenaren overschatten hun eigen kunnen en onderschatten het karakter en de aard van deze honden.

Omwille van onze liefde voor deze rassen en wat ook de reden van afstand mag zijn, bij SCSP zetten wij ons volledig in om voor deze honden een nieuwe thuis en een verantwoordelijke eigenaar te zoeken. De laatste tijd kent het aantal herplaatsers echter een exponentiële groei. We worden overspoeld door aanvragen en ook asielen worden overstelpt met powerbreeds. Het lijkt wel ‘dweilen met de kraan open’.

We ondersteunen het asiel van Mechelen met de herplaatsing van hun powerbreeds. Daarnaast huren we daar ook enkele kennels om spoedgevallen op te vangen en te herplaatsen. Ondertussen hebben we al heel veel powerbreeds aan een nieuwe thuis geholpen, maar helaas moeten we jaarlijks ook een 100 tal honden weigeren omdat we geen plek hebben. Helaas zijn er maar héél weinig asielen/organisaties die deze rassen willen/kunnen herplaatsen, waardoor vele honden via andere -niet zo veilige- kanalen worden weggedaan met alle gevolgen van dien..

We hebben helaas nooit een eigen locatie gehad, maar daar willen we verandering in brengen! Daarvoor hebben we jullie HULP NODIG! 

De verbouwing van de kennels,materialen en een extra stuk grond voor loopweiden zijn de belangrijkste zaken waar centjes voor nodig hebben! Elke euro is zo belangrijk voor de realisatie van dit project.

Meer info: www.scsp.be

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 140,00
Doel: € 50.000,00
0%