Quasi Mandazi

Quasi Mandazi | Geld inzamelen
 
 

Heee,

Wij zijn Amber Sijmons, Nina Vens, Ferhan Balci en Dagmar de Vré. Wij zitten op het Calandlyceum en zullen voor ons schoolproject naar Oeganda gaan.

Wij hebben een opdracht gekregen van een Nederlandse stichting die in Oeganda zit, Bake for life. Dit is een bakkerij waar gehandicapten, wezen en andere mensen worden opgeleid tot bakker om een eerlijk bestaan te krijgen. In deze bakkerij is er een probleem met de winst van het populairste broodje in Oeganda, de Mandazi. De Mandazi levert nu nauwelijks geld op, er is sprake van meer verlies dan winst bij de verkoop.

De Mandazi is een broodje dat wordt gefrituurd en hierbij veel olie opneemt. Dit is een probleem, want olie is enorm duur in Oeganda. Momenteel bestaat 10 % van het deeggewicht van het broodje uit olie. Wij zullen onderzoek doen naar de vetopname en ermee experimenteren. Het doel is om deze vetopname terug te brengen naar 6 % per broodje. Natuurlijk mag de smaak van het broodje niet beïnvloed worden. De uitkomsten van ons project zullen ervoor zorgen dat de omzet in de bakkerij beter wordt en Bake for life kan blijven voortbestaan.

Nu zijn er 6 leerlingen in Oeganda die met ons mee werken aan dit project. Deze Oegandezen komen samen met 6 leerlingen uit Gambia in maart naar Nederland toe en zullen bij ons verblijven. Van 13-24 februari zullen wij met 2 begeleiders naar Oeganda afreizen om daar onze opdracht te realiseren in de stad Jinja.

Echter is er natuurlijk wel wat geld nodig om dit project te kunnen realiseren, de vliegtickets beide kanten op, verblijf, eten, benodigdheden voor de experimenten en de realisatie van het idee. Verder willen we graag wat mensen in Oeganda helpen door wat dingen mee te nemen zoals tandenborstels, shampoo etcetera.

 

Daarvoor vragen we uw hulp! Zou u ons willen helpen door een kleine bijdrage te leveren aan dit project? Wij zouden het enorm waarderen. Alvast bedankt.

 

Groetjes,

 

Amber, Nina, Ferhan en Dagmar

Wilt u onze verslagen terug lezen? klik hier

(Als u een bijdrage heeft geleverd en het u leuk lijkt om op de hoogte te worden gehouden als wij in Oeganda zijn, dan kunt u uw telefoonnummer naar het volgende e-mail adres sturen: Meesterproef2018.2019@outlook.com. Wij zullen u dan tijdens onze reis in februari elke dag een update geven over hoe wij het project daar realiseren.)

Nina, Amber, Ferhan, Dagmar
19-03-2019

Hoi,

Wij hebben een hele leuke en bijzondere tijd in Oeganda gehad. We hebben hard gewerkt in de bakkerij om de opdracht waar te maken. En met succes! We hebben een nieuwe methode gevonden waarbij het broodje volgens smaak enquetes lekkerder is en heel veel minder vet bevat. We zijn bezig met de afronding van het project. We doen nog berekeningen naar het verschil in prijs op de manier hoe wij het bakken en maken een eindverslag. Op 28 maart zal een presentatie avond gehouden worden op het Calandlyceum. Hier presenteren wij ons project. U bent van harte welkom op het Calandlyceum om 19:00.

Nog heel erg bedankt voor jullie bijdrage, zonder jullie was deze reis niet mogelijk geweest.

Voor meer informatie over hoe wij het hebben gehad of over de presentatie avond kunt u contact opnemen met het onderstaande e-mail adres:

Meesterproef2018.2019@outlook.com

 

Groetjes van Nina, Amber, Ferhan en Dagmar.65 donaties
€ 1.547,00
Doel: € 3.000,00
51%

Deze actie is gesloten.