Project WatNu Rondje om met hondje van ziek baasje

Project WatNu Rondje om met hondje van ziek baasje | Geld inzamelen
 
 
Dier in nood Steun hulpproject 'Wat NU?' Rondje om met hondje van ziek baasje.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn steunt huisdieren van minima. Naast medische acute zorg van ernstig zieke of gewonde huisdieren heeft ze het gratis landelijk Hulpproject 'Wat Nu?' Een gratis service die een hulpvrager matcht met een hulpverlener die woonachtig is in de eigen wijk of buurt. Het gevraagde donatiebedrag is voor het ontwikkelen van een promotioneel filmpje, zodat meer particulieren zich aanmelden als tijdelijke hulpverlener. 

Tijdelijke noodhulp voor de zorg voor een huisdier als een eigenaar door ernstige omstandigheid (medisch of anderzijds) kortstondig uit de running is. Het betreft de groep huisdiereigenaren met kleine beurs die geen uitlaatservice voor het hondje of verzorging van de kat of ander huisdier kunnen betalen. Dan is een gratis helpende hand van iemand uit de eigen wijk of buurt heel welkom. 

'Wat Nu?' is niet meer dan een fijne burgerhulp. Buurtgenoten voor een buurtgenoot in tijdeljke nood.

Veel mensen, vooral ouderen, hebben geen netwerk (familie of kennissen) waar ze in nood een beroep op kunnen doen. Ook hebben ze vaak gêne om hulp te vragen in de buurt, of de angst dat hun huisdier wordt afgenomen. Dat is natuurlijk niet nodig. De stichting zorgt dat de drempel voor deze groep mensen laag is en vertrouwen geeft. De huisdier eigenaar zelf of haar/zijn maatschappelijke hulp kunnen via het Hulpproject 'Wat Nu?' vragen om steun.

De stichting heeft nu rond de 2.000 particuliere hulpverleners op de lijst, maar dat is landelijk gezien een druppel op de gloeiende plaat. Het aantal aanvragen stijgt met de dag. Er moet dus meer promotie komen om mensen in het land te informeren over ons werk, zodat ze zich als hulpverlener gaan aanmelden. De stichting matcht een zorgvrager met een hulpverlener op basis van postcode. 

Wij willen een promotionele video laten maken met het doel veel meer vrijwilligers aan te trekken, zodat een goede landelijke dekking kan worden gerealiseerd en veel sneller een hulpvrager kan worden geholpen. Alle hulp geschiedt op basis van gesloten beurs. De hulp is altijd tijdelijk en in een noodsituatie. 

De kosten voor het maken van de promotionele video en verspreiding onder maatschappelijke organisaties, artsen, enz. is Euro 3.500,-

Wij hopen dat mensen met groot hart voor dieren een bijdrage willen doen. Meer weten over ons werk voor steun aan minima huisdieren, meer weten over het project Wat Nu?, ga dan naar www.huisdierenwelzijn.nl of www.huisdierenwelzijn.nl/project-wat-nu

Help ons helpen, steun met een klein bedrag. SAMEN STAAN WE STERK!

Meer weten? Stel ons gerust je vraag via email: info@huisdierenwelzijn.nl

STICHTING BEVORDERING HUISDIERENWELZIJN is een ANBI en CBF Erkend Goed Doel

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 137,00
Doel: € 3.500,00
3%

Deze actie is gesloten.