Project Senegal

Project Senegal | Geld inzamelen
 
 
Help dromen waarmaken in Senegal

10 dagen, 10 leerlingen met een motivatie van 10+ om in het kader van de ontwikkeling van wereldburgerschap magische momenten te creëren in Senegal. Helpt u mee om onze dromen én die van Senegalese kinderen in Yene Kao te realiseren?

Namens het Vathorst College zouden wij graag een verzoek voor sponsoring willen doen voor een reis naar Senegal. Wieteke (docent Frans) en Monica (docent beeldende vorming) organiseren een tiendaagse reis met tien leerlingen uit 4 HAVO en 5 VWO in het kader van de ontwikkeling van wereldburgerschap.

Het Vathorst College kenmerkt zich door de 4 pijlers Kunst- en Cultuur, thematisch leren, zelfverantwoordelijk leren en digitaal leren.  Het onderwijs in Senegal is behoorlijk traditioneel, de klassen overvol (gemiddeld 50/60 kinderen in een klas) en leerkrachten komen niet toe aan kunstvakken. Wat op het Vathorst College tot de pijlers van de school behoort, is voor de Senegalese kinderen nog onbekend terrein.

We gaan naar het vissersdorpje Yene Kao, we hebben contact gezocht met de middelbare school, Le Lycée de Yene, die ons graag zou willen ontvangen. Zo ontstond een mooi cultureel en kunstzinnig programma waar wij met de Senegalese leerlingen mee aan de slag kunnen. Wij gaan ons op deze school bezighouden met sport en spel, dans en zang en het samen bouwen aan een mozaïekbank op het schoolplein van het lyceum.

Wij bereiden ons gezamenlijk op allerlei gebieden voor op de reis, als groep dragen we bij aan het bekostigen van de reis. We hebben een streefbedrag en hopen dat u ons zou kunnen sponsoren deze reis mogelijk te maken.

WAT GAAN WIJ DOEN?
1. Kinderen bewust maken van vervuiling
Dag met de kinderen de stranden schoner maken door middel van het verzamelen van afval.

2. Creatieve proces stimuleren
De kinderen kennis laten maken met kunst, hun wereld breder maken door de omgeving te veranderen en hen te laten zien wat kunst kan doen. We brengen ze dus op deze manier in aanraking met kunst.

3. Hun en ons wereldbeeld verbreden
Fysieke uitwisselingen van gedachtes en kennis. Hun verhaal naar ons maar ook andersom. Is het beeld wat wij hebben geschetst ook waarheid?

WAT IS ONS DOEL?
- wij als leerlingen leveren een bijdrage aan de gemeenschap (brengen en halen)
- de Senegalese jongeren verbreden hun horizon, gaan buiten hun comfort zone
- we wisselen vaardigheden uit tussen Senegalese en NL jongeren
- we ontdekken overeenkomsten en verschillen
- de reis draagt bij aan burgerschapsvorming

Helpt u mee om onze dromen en die van de Senegalese jongeren te realiseren?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
76 donaties
€ 1.415,00
Doel: € 6.000,00
23%

Deze actie is gesloten.