Project Save History

Project Save History | Geld inzamelen
 
 
Het eren, herdenken, verzamelen en documenteren van materiaal uit de Tweede Wereldoorlog

Allereerst een goedendag, voordat u begint met lezen zult u wel denken wat is dit nou weer?!

Een korte uitleg ben daarom wel verschuldigt, ik ben een inmiddels 30 jarige jonge man die zich al ruim 11 jaar bezig houd, met het verzamelen en documenteren van materiaal uit de Tweede wereldoorlog, dit puur omdat ik al op zeer jonge leeftijd geboeid werd door dit enorme conflict.

Zo speur ik materialen op, neem deze vaak over en breng het persoonlijke verhaal erachter in kaart, van alle zijde die gestreden hebben tijdens 1939-1945 met uitsluitsel van de holocaust. 

Ik focus mijn interesse puur op militairen uit die tijd.

Een goed voorbeeld is dat van de kleinzoon van een veteraan, wie de oorlogs souvenirs van zijn opa aan mij verkocht,  en na onderzoek de gesneuvelde Duitser in Nederland begraven lag. ik ben richting ysselsteijn gereden om helm en graf te herenigen na ruim 70 jaar, 2 jaar later vonden wij online in Amerika deze Duitser zijn laarzen te koop!

Ik ben ook verschenen in een Amerikaans uitgebracht boek waar ik in vermeld werd naar aanleiding van mijn hulp met het in kaart brengen van de luchtoorlog boven europa.

Ik wil deze persoonlijke items met fotos en verhalen uit eindelijk over een aantal jaar gaan combineren in een boek, en de collectie uiteindelijk zo groot laten worden dat ik bijvorbeeld langs kan gaan bij scholen, of mensen thuis kan ontvangen voor een korte rondleiding, want vergeten mogen we het nooit, en door de persoonlijke verhalen achter deze spullen merk je dat je de interesse van mensen sneller te pakken hebt. 

Alvast bedankt en voor meer info mag u me altijd mailen, eventuele donaties zullen worden gebruikt voor de opkoop van materiaal, kosten het geplande boek, bezoeken aan Polen, Berlijn, Normandie. Er staat ook een Instagram pagina in de planning met daarop wekelijkse verhalen Over soldaten uit die tijd.

Het is namelijk 1 van de generaties die langzaam aan het verdwijnen is en zo ook de verhalen die ze bij zich dragen, deze mogen niet verloren gaan.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 25,00

Deze actie is gesloten.