Project Oeganda

Project Oeganda | Geld inzamelen
 
 

Wij, Joppe, Rosalie, Lise en Elze, gaan voor 3 maanden naar Oeganda om vrijwilligerswerk te doen. We gaan Engelse les geven op een basisschool en deze lesmethode overdragen aan de docenten. Door de leraren te trainen blijft de lesmethode bestaan en gaat er niets verloren als wij weer vertrekken. 
 
Het gaat om de ‘Kayenje church of Uganda primary school’ met een bevlogen ‘headteacher’ die hier graag mee aan de slag wil en vervolgens de andere scholen in de regio hierin mee wil nemen. Deze ‘headteacher’, genaamd Wilson, doet enorm zijn best voor zijn leerlingen maar zonder lesmateriaal. Wij nemen dit mee maar ook daar zullen we materiaal aan moeten schaffen. 

Wanneer Wilson iets online moet uitwerken of materiaal moet printen voor de leerlingen moet hij naar een internetcafé reizen en daar gaan werken. Hij heeft geen laptop tot zijn beschikking, geen printer, niets. Dit zouden we graag willen organiseren als we daar zijn. En daar kunnen wij een beetje financiële steun wel bij gebruiken. Dus wie een bijdrage wil leveren is welkom om iets te doneren. Alle kleine beetjes helpen.

Een bijdrage kan gestort worden op de rekening van stichting The Key of Education. Marian Dekkers is oprichtster van de ANBI stichting The Key of Education, https://www.thekeyofeducation.nl, zij heeft het lesmateriaal gemaakt en wij hebben bij haar een training gevolgd om dit over te kunnen brengen in Oeganda. 

Wij zullen zo nu en dan op LinkedIn en Facebook in de groep van Conflictbemiddeling Nederland een update plaatsen in de maanden december, januari, februari en maart om jullie op de hoogte te houden van de vorderingen en wat we hebben kunnen doen met de verzamelde gelden.

Wordt vervolgd en alvast ontzettend bedankt namens Wilson en alle kinderen op de school voor jullie bijdrage!

Warme groet,

Joppe, Rosalie, Lise en Elze

Rosalie van der Poel Menke
06-01-2022

Op deze pagina zijn we te volgen. Inmiddels hebben we al mooie dingen van jullie bijdragen mogen doen. De mensen hier zijn jullie enorm dankbaar.
https://conflictbemiddeling.nl/opleidingen/project-uganda/


52 donaties
€ 3.270,00
Doel: € 5.000,00
65%

Deze actie is gesloten.