Project LombokCare

Project LombokCare | Geld inzamelen
 
 
Project LombokCare

Aanleiding:
Voor onze minor van de opleiding HBO-verpleegkunde hebben wij ervoor gekozen om een project te doen op stichting LombokCare in Indonesië. LombokCare is een non-profit organisatie voor kinderen met een beperking. Op de stichting wordt zowel speciaal onderwijs als verschillende therapieën gegeven. 
Ons team bestaat uit studenten en vrijwilligers die zich volledig inzetten om een mooi project te kunnen neerzetten. Voor dit project is er geld nodig om materialen aan te schaffen. Op dit moment maken wij gebruik van een potje op stichting LombokCare, dit potje wordt gebruikt voor innoverende projecten van studenten, maar ook voor nodige materialen voor de stichting zelf. Hierdoor is het niet mogelijk om alle materialen die wij nodig hebben aan te schaffen zonder dat wij dit uit eigen zak zouden moeten betalen. Relatief gezien met Nederland is het hier goedkoop.
Helaas is het niet mogelijk om minder dan vijf euro te doneren via deze website. Mocht u toch een kleiner bedrag willen doneren, want alles is welkom, dan kunt u dit overmaken naar NL26 ABNA 0555 1921 05 op de naam van C.R. van Gent met als omschrijving 'donatie'. 

Doel project
Ons project hebben we vooral gespitst op de docenten van het schooltje van LombokCare. Hier hebben wij vernomen dat de docenten geen opleiding hebben gehad tot speciaal onderwijs. Daarnaast hebben wij zelf geobserveerd dat er niet tot nauwelijks aandacht wordt gegeven aan de zelfstandigheid, sociale- en basisbehoeften van het kind. Er wordt momenteel veel aandacht gegeven aan academische lesstof in plaats van wat het kind écht nodig heeft, aangepast op de beperking. Dit maakt leren moeilijk voor de kinderen. Wij als team willen hier de docenten kennis en handelingen bijbrengen, om zo de kwaliteit van de zelfstandigheid, sociale- en basisbehoeften bij het kind te verhogen. Dit doen wij op spelendewijs, omdat het is bewezen dat leren op deze manier beter werkt voor kinderen met een beperking. Op het moment werken wij bij het schooltje aan een moestuin en een mini kinderboerderij wat rolstoeltoegankelijk is. 
Thuis bij de kinderen willen wij ook wat betekenen. De kinderen met een beperking kunnen op het moment alleen oefenen op de stichting als het gaat om therapieën. Daarom worden er huisbezoeken gedaan met het team om te kijken wat het kind nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te worden en om te revalideren. Hier worden dan bijvoorbeeld loopbruggen gemaakt van bamboe, zodat het kind zelfstandig kan leren lopen. 

Met meer donaties is er natuurlijk meer mogelijk! Ook alle ideëen zijn van harte welkom en kunnen gemaild worden naar: projectlombokcare@outlook.com

Om te zien wat er met het geld gedaan wordt, kunt u de LombokCare Facebook en Instagram volgen:
Facebook: LombokCare Foundation
Instagram: @lombokcareEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
115 donaties
€ 1.413,00
Doel: € 1.500,00
94%

Deze actie is gesloten.