Project is Tanzania

Project is Tanzania | Geld inzamelen
 
 
Vorig jaar voor de eerste keer kennis gemaakt met Tanzania en daar en geweldig project

 

 

Sta me toe u “Project Tanzania” voor te stellen!


Mijn naam is Wouter en ik wil jullie graag kort wat meer vertellen over mijn droom om mee te werken aan een project in Afrika.

Vorig jaar trok ik in het gezelschap van een oud-leerkracht van mij naar Tanzania. Hij had me verteld over een project waar hij daar aan werkte, waardoor ik vrijwel onmiddellijk gepassioneerd was geraakt.

Gelijke kansen zijn hier in België voor veel mensen een vanzelfsprekend concept. In Afrika is dit (helaas) niet overal het geval. In Tanzania is om hier wat aan te doen, het “PROTS” project opgestart. “Prots” staat voor “Professional Tour Guide School” en streeft ernaar om zowel haar mannelijke als haar vrouwelijke studenten in de eerste plaats gelijke kansen te geven. Daarnaast wil deze school ook actief inzetten op de begeleiding van haar voormalige studenten na hun schooltijd. Dit is jammer genoeg (nog) geen evidentie in Afrika.

Al bij mijn eerste bezoek aan de school werd pijnlijk duidelijk dat de school nood had aan hulp en ondersteuning. Een eenvoudig voorbeeld hiervan was bijvoorbeeld de staat van het schoolgebouw. Er was jammer genoeg teveel werk om volledig op te lossen, op de beperkte tijd die ik daar kon doorbrengen.

Hoewel de tijd kort was, hebben we absoluut niet stilgezeten en veel verwezenlijkt. Zo vernieuwden we het volledige dak van de meisjes-slaapkamer, het plafond van de school, en dit in moeilijke omstandigheden. Er is daar immers geen Brico of Hubo om de hoek om het noodzakelijke materiaal te gaan halen. In Tanzania moet je immers vaak een heel eind lopen om een paar nagels te vinden.

Tot voor kort genoot genoot de school van steun van een organisatie die iedere drie jaar een ander project ondersteunt. Jammer genoeg is die drie-jarige periode nu afgelopen en valt ze zonder externe steun. Ik wil de school en het buitengewone initiatief van mijn de organisatie niet in de steek laten. Ik wil me blijven inzetten voor dit project totdat alle studenten daar een droge kamer en een veilige schoolomgeving hebben.

Helaas kan ik dit alleen en heb ik hulp nodig… Hulp, die u mij kan bieden! Wat voor u een kleinigheidje is, maakt voor de school een wereld van verschil!

Met vriendelijke groeten,

 

WouterEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 4.500,00
0%

Deze actie is gesloten.