Profielwerkstuk levenswijze van ouderen

Profielwerkstuk levenswijze van ouderen | Geld inzamelen
 
 
Doneeractie voor ons profielwerkstuk over de levenswijze van ouderen..

Wij zijn Isa van den Bosch (15 jaar) & Laura Franken (16 jaar). Wij zitten in HAVO 4 van het Dr. Nassau College Quintus in Assen.

Net als iedere examenkandidaat moeten wij een profielwerkstuk maken. Op Quintus kan dit net iets anders dan normaal. Als je ervoor kiest om het op een creatieve manier te doen, sluit je het namelijk al af in leerjaar vier. Omdat we een cultuurprofiel-school zijn, gaan wij dit dus op een creatieve manier doen. Namelijk middels fotografie. Dit doen we omdat we allebei heel erg van fotografie houden.

De levenswijze tussen ouderen is enorm verschillend! Er zijn ouderen die alleen of met een partner zijn en genoeg leuke dingen doen, die bij een vereniging zitten of zo nu en dan op een vakantie gaan. Maar helaas neemt ook de eenzaamheid onder ouderen steeds meer toe, het komt steeds meer in het nieuws maar er wordt weinig verandering in gebracht. Mensen hebben niet door hoeveel ouderen zich eenzaam voelen. We hopen te kunnen laten zien dat het ook anders kan en dat je met kleine gebaren al een ouder iemand heel veel goeds kan doen! We willen een expositie houden met verschillende foto’s van de verschillende levenswijzen van ouderen, met daaronder hun verhaal. Om dit allemaal te kunnen doen is er geld nodig. Iedereen die een donatie doet, is natuurlijk ook van harte welkom bij de expositie.

Om het geld bij elkaar te krijgen hebben wij een doneeractie opgestart. Het hoeft natuurlijk helemaal geen grote donatie te zijn, met een kleine zijn we ook blij. Elke donatie is weer één stap dichterbij ons doel! 

Wat gaan we met het geld doen? Om ons profielwerkstuk goed te kunnen uitvoeren moeten we als eerste foto's maken. Gelukkig hebben we een goede camera, maar wat komt er nog meer bij kijken? Goede studiolampen, een studio, materialen voor de expositie, afdrukkosten, boekjes waar alles informatie in komt te staan en noem maar op!

Mochten we geld overhouden dan willen wij dit heel graag besteden aan
een high tea met de oudere mensen die we mogen fotograferen voor onze opdracht. Mochten we nog meer geld over hebben (wat we natuurlijk heel erg hopen!!!!) dan zijn we van plan om ze vaker te bezoeken met nog leukere uitjes!

Alvast bedankt!

Groetjes Laura en Isa.

PS. Wil je op de hoogte blijven van onze vooruitgangen? Geef onze Facebookpagina: " Fotostudio Isaura " dan een like!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
37 donaties
€ 395,00

Deze actie is gesloten.