Proceskosten zaak tegen Maxime Meiland

Proceskosten zaak tegen Maxime Meiland | Geld inzamelen
 
 

 

De man die door Maxime Meiland in haar biografie is aangevallen omdat hij haar 13 jaar geleden zou hebben verkracht, zet de rechtszaak tegen haar door. Begin maart wees de kortgedingrechter de eis van de man af om het boek uit de handel te halen, de beschuldiging meteen te rectificeren en een voorschot op de schade te betalen. De rechter vond de eisen van de man niet geschikt voor een kort geding. Hij moest maar naar de bodemrechter, waar het bewijs kan worden gewogen. Zo’n rechtszaak gaat lang duren.

 

De man gaat deze stap nu toch nemen. Hij wil niet tegen het vonnis in kort geding in hoger beroep gaan omdat hij geen geld heeft om de proceskosten te betalen. Hij blijft volhouden dat Maxime Meiland de verkrachting heeft verzonnen en heeft getuigen die dat kunnen bevestigen. Ook kan hij met getuigen bewijzen hoeveel last hij van de beschuldigingen heeft gehad.

 

In deze juridische kwestie heeft Maxime Meiland een nieuw wapen ingezet. Omdat zijn eigen in kort geding werden afgewezen, moest de man de proceskosten van Maxime Meiland vergoeden. De rechter bepaalde deze op 4.174 euro. De man die door het boek van Maxime Meiland een goede baan is misgelopen, was niet in staat deze kosten in één keer te betalen. Hij rekende wel meteen 500 euro af en vroeg haar deurwaarder de rest in zeven maandelijkse termijnen te mogen betalen. Dit weigerde Maxime Meiland. En nog erger, zij liet zelfs beslag leggen op de bankrekening van de man, die daardoor in grote financiële problemen is gekomen.

 

De zaak tegen Maxime Meiland is belangrijk omdat de term “misbruik” op het boek voor veel mensen misplaatst aanvoelt. Zij twijfelen aan de oprechtheid van Maxime Meiland. Indien mannen of vrouwen vals worden beschuldigd van verkrachting of aanranding, schaadt dit de beschuldigde, maar krenkt dit ook mensen die nog regelmatig leed ondervinden van het seksueel misbruik dat hen is overkomen.

 

Het gevraagde bedrag is voor €20.000,- voor eventuele andere mogelijke kosten die voortvloeien uit dit proces. Alles wat overblijft, of als de kosten worden vergoed uit het proces, wordt het ingezamelde overgemaakt aan het Centrum voor Sexueel Geweld.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

870 donaties
€ 12.325,00
Doel: € 20.000,00
61% / 161 dagen te gaan