PrayForLombok

PrayForLombok | Geld inzamelen
 
 
Inzamelingsactie PrayForLombok voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok

UPDATE 21-08:

Afgelopen zondag 19 augustus zijn er helaas 2 heftige aardbevingen geweest van 6,5 en 7 op de schaal van richter. Naast deze aardbevingen zijn er nog hevige naschokken geweest.. Voor mijn familie en vrienden daar was het wederom heel erg schrikken.. 12

Behalve slecht nieuws is er gelukkig ook goed nieuws. Mijn oom, zijn vriendin Irene en mensen uit het dorp Kerandangan zijn de afgelopen week druk bezig geweest met het maken van vlonders. De meeste mensen slapen in tenten op de grond, maar door de komst van het regenseizoen was het van belang om ervoor te zorgen dat de mensen hoger kunnen slapen. Ze zullen helaas nog enige tijd buiten moeten slapen, aangezien de meeste huizen in Kerandangan (en in de rest van noord Lombok) totaal verwoest zijn.. De eerste vlonders zijn vandaag afgeleverd in het dorp Kerandangan! Klik hier om de video te zien hoe de eerste vlonders worden gebracht of kijk bij mijn toegevoegde foto's! 

Verder zijn er een aantal artikelen gepubliceerd waarin LombokCare staat en waarbij mijn oom is geinterviewd. Nieuwsgierig? Klik hier voor het artikel in de Limburger en klik hier voor het artikel op NOS. 

En nog een artikel waar mijn nicht Linda is geintervieuwd! Klik hier om het te lezen.

Heb jij nog een goed idee om geld in te zamelen? Laat het mij dan weten! ❤️🙏


UPDATE 14-08:
 
Dagelijks worden op de kampen pakketten uitgedeeld aan de bewoners. Schoon water wordt door het leger geleverd en dit wordt ook weer uitgedeeld aan alle kampen. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe de mensen met de situatie omgaan. Inmiddels is er vanuit LombokCare besloten om in verschillende tenten vlonders te maken zodat mensen droog kunnen zitten en slapen in het regenseizoen, die er bijna aankomt. Ook is er al door de getroffenen een begin gemaakt met de aanleg van wc’s.

UPDATE 11-08:
In eerste instantie was het de bedoeling dat Apip & Mindie hun huis beschikbaar zouden stellen om onderdak te bieden voor voornamelijk de kinderen en moeders omdat het in eerste instantie leek dat het huis nog bewoonbaar was. Vanwege de 3e aardbeving en vele naschokken bleek het huis nog wel bewoonbaar te zijn maar wel te gevaarlijk is om in te verblijven omdat er een of meerdere balken in het dak kapot zijn. In verband met de vele naschokken hebben ze helaas moeten besluiten dat de moeders en kinderen niet in het huis kunnen verblijven, en zijn Christ, Irene, Mindie, Apip en gezin genoodzaakt om ook ergens anders te verblijven.  

UPDATE 08-08:
Het huis van mijn nicht Mindie Schreurs & haar man Apip Sutardi is beschadigd maar ze kunnen er nog in wonen. De verdere huizen in het dorp zijn grotendeels verwoest. De mensen leven onder een zeil op een open veld voor het huis van Mindie & Apip. Mijn oom Christiaan Schreurs & zijn vriendin Irene Kessels zijn vandaag 8 augustus vertrokken naar Lombok om te helpen en gaan ervoor zorgen dat er in het huis van Mindie & Apip een gaarkeuken komt zodat een paar vrouwen daar om beurten kunnen koken en de mensen kunnen aanschuiven voor een maaltijd. Ook worden in het huis slaapplekken gerealiseerd voor in ieder geval de kinderen met de moeders. Hiervoor moeten dekens, handdoeken etc gekocht worden. De mannen gaan aan de slag met de wederopbouw. Voor dit alles is geld nodig. Ze vinden het verschrikkelijk om hier om te vragen maar de mensen daar hebben het dringend nodig!


Dit alles wordt in samenwerking gedaan met stichting LombokCare Foundation, een mooie stichting van mijn familie die zich al jaren inzet op het prachtige eiland Lombok ❤️🙏

 _________________________________________________________________________________________

Lieve vrienden en familie, 


Zoals jullie misschien weten is er op 29 juli een aardbeving geweest op Lombok van 6,4 op de schaal van Richter. Hierbij waren er al tientallen doden gevallen en helaas is er 5 augustus weer een aardbeving geweest. Dit keer was ‘t een aardbeving van 7 op de schaal van Richter. 

Helaas zijn er weer tientallen mensen overleden, vele huizen verwoest en veel mensen dakloos. Ik ben gelukkig veilig in Nederland maar helaas hebben mensen die ik ken schade aan hun huis of überhaupt geen huis meer. Ook Kerandangan, t dorpje waar ik 7 maanden gewoond heb tijdens mijn stage, is flink getroffen. 

De meeste van jullie weten denk ik wel hoeveel ik van Lombok hou en dat ik Lombok als mijn (tweede) thuis zie. Vanuit Nederland wil ik Lombok dan ook proberen te helpen door geld in te zamelen en daar heb ik jullie hulp voor nodig. Het geld wil ik doneren aan de stichting LombokCare, de stichting van mijn oom Christ, nicht Mindie & haar man Apip die zich vol inzetten om de mensen op Lombok te helpen.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/Lombokcare/ 

Alle kleine beetjes helpen en mijn dank is groot ❤️🙏🏽

Liefs, Whitney 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
76 donaties
€ 1.997,00