Poort van Duiven

Poort van Duiven | Geld inzamelen
 
 
Kunstenaar Maarten van der Geest heeft een kunstwerk ontworpen voor Duiven

Kunstwerk ‘Poort van Duiven’

De Poort van Duiven is een kunstwerk dat door de Duivense kunstenaar Maarten van der Geest is ontworpen voor de Paul Verhoef-rotonde. Deze rotonde bevindt zich op de plek waar de Rijksweg en de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat elkaar kruisen.

De Poort van Duiven staat symbool voor onze samenleving.

Het kunstwerk zal bestaan uit een buizenconstructie die de samenleving van gemeente Duiven voorstelt. Het metalen frame vormt het silhouet van tolpoort, huisje, boompje, fabriek. Hiermee symboliseert het kunstwerk de bedrijvigheid, het gezinsleven en de identiteit van de gemeente. Op het frame worden maximaal acht sculpturen geplaatst gebaseerd op kenmerken voor Duiven, Groessen en Loo. Voor het bedenken van deze kenmerken worden alle inwoners van gemeente Duiven uitgenodigd om een idee in te sturen. Zodra de acht kenmerken zijn bepaald mogen circa 500 leerlingen van elf basisscholen een tekening maken die met deze kenmerken te maken hebben. Al deze tekeningen vormen de basis van het ontwerp voor de acht sculpturen. U kunt het proces van de totstandkoming volgen op www.facebook.com/poortvanduiven.

Alles behalve het financiële plaatje is al geregeld.

In juni dit jaar kreeg Maarten van der Geest toestemming van de gemeente. Maar hij moet het project wel zelf financieren. Het gaat om een totaalbedrag van 45.000 euro. Er is inmiddels een aanvraag ingediend bij de provincie, maar deze droom kan alleen worden verwezenlijkt met de financiële steun van ondernemers en particulieren uit onze gemeente.

Voor een betrouwbare en transparante gang van zaken staat de bankrekening voor deze crowdfundingsactie onder het beheer van MKB Duiven. Hierdoor heeft de penningmeester van het MKB Duiven toezicht op alle inkomsten en uitgaven om het kunstwerk te realiseren.

Doe mee met Maarten! Ook u kunt bijdragen aan dit kunstwerk!

Met uw financiële steun wordt de Poort van Duiven ook een beetje van u. Hoe mooi zou het zijn als wij er samen voor zorgen dat straks alle inwoners van de gemeente dagelijks kunnen genieten van dit kleurrijke kunstwerk? Als dit lukt zou de Poort van Duiven al medio juni 2020 onthuld kunnen worden. Echt iets om met ons allen trots op te zijn!

Zakelijk Doneren.

Wilt u zakelijk doneren en een factuur ontvangen, neem dan contact op met Richard Rigter via r.rigter@tendonkelaar.nl, dan kunt u een factuur ontvangen voor uw bijdrage. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 935,00
Doel: € 25.000,00
3%