Passend onderwijs voor Daan

Passend onderwijs voor Daan | Geld inzamelen
 
 
Steun Daan in zijn wens zijn Havo diploma te halen en help mee dit te realiseren

De grote wens van Daan is om naar school te gaan en de laatste twee jaar van de Havo op Maupertuus af te maken. Daar heeft hij zijn passende plek gevonden. Hoe gaaf zou het zijn om dit uit te laten komen!

Waarom Maupertuus, een particuliere school?

Daan is, na uitgevallen te zijn op het regulier voortgezette onderwijs, terecht gekomen bij het thuiszittersproject Mauperthuis van Maupertuus.

De reguliere middelbare school kon Daan niet bieden wat hij nodig had. Ondanks zijn enorme wil om naar school te gaan, is het de school niet gelukt om genoeg aan te sluiten bij wat hij nodig had. 
Ondanks de vele gesprekken, ook voordat wij hem hadden aangemeld, en de daarbij behorende afspraken, is het niet gelukt. Wat als gevolg had dat hij daar totaal blokkeerde en daar niet meer kon functioneren. Hij is na een driekwart jaar dan ook volledig thuis komen te zitten, met alle gevolgen van dien. De overstap naar een andere reguliere school in de omgeving (of speciaal voortgezet onderwijs) was, en is nog steeds, geen optie voor Daan. 

Na een intensieve zoektocht voor een passende plek, zijn wij in contact gekomen met Maupertuus, een particuliere school in Driebergen. Daar mocht hij starten in het thuiszittersproject Mauperthuis. Het is echt een heel mooi project om uitvallers zoals Daan weer op weg te helpen en weer naar school te kunnen laten gaan. 
Hier heeft Daan weer mogen ervaren dat school leuk is, een plek waar je je in al je eigenheid mag en kan ontwikkelen. Er werd vooral gekeken naar wat wel kan en dat gaf hem de veiligheid en voorspelbaarheid die hij nodig had om weer in een klas te zitten en uiteindelijk ook om weer te kunnen leren. 

Inmiddels zit Daan nu voor het tweede en laatste jaar in het thuiszittersproject en gaat het gelukkig weer goed met hem. Hoe mooi en gaaf zou het zijn om dit voort te kunnen zetten. Wij gaan ons daar hard voor maken. 

Om de Havo af te kunnen maken is er veel schoolgeld nodig, iets wat wij niet vanuit de overheid krijgen gefinancierd. 
Het samenwerkingsverband waar wij onder vielen, kan ook niks voor ons doen en is bovendien niet meer verantwoordelijk voor goed en passend onderwijs voor hem. De oude school had hem direct uitgeschreven, nadat hij in het thuiszittersproject is gestart. 

De kosten voor nog twee schooljaren op Maupertuus kunnen wij zelf niet volledig dragen. Wij hopen met deze crowdfunding actie dan ook genoeg geld in te zamelen om Daan zijn examen in deze veilige setting te laten doen. 

Help je mee om Daan zijn grootste wens uit te laten komen?

 

Volg ons ook op facebook voor het hele verhaal

https://www.facebook.com/passendonderwijsvoorDaan/ 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
36 donaties
€ 2.050,00
Doel: € 50.000,00
4%

Deze actie is gesloten.