Papa Borst

Papa Borst | Geld inzamelen
 
 
Papa Borst had geen geld om begraven te worden.

12 november 2017… Na een strijd van enkele weken overlijdt Hugo Borst senior. Na 85 jaar veelbewogen leven, is het op. Anderhalf jaar daarvoor verloor hij de liefde van zijn leven, Greetje Borst-Gaasenbeek. Daarna leefde hij moedig verder, maar de twinkeling was uit zijn ogen.

 
Ze waren altijd voor alles verzekerd, soms zelfs dubbel en in ieder geval altijd oververzekerd. Dus ook voor de uitvaart. Toen Greetje overleed, werd de polis bij Monuta opgevraagd en was al snel duidelijk hoeveel er te besteden was. Ze was goed verzekerd en ze kon een mooie uitvaart krijgen. En terecht, ze waren immers al van jongs af aan bij Monuta verzekerd en hadden al tientallen jaren premie betaald.


Na het overlijden van Hugo senior was de verwachting dan ook dat alles net zo zou lopen. Er was geen enkele reden om aan te nemen dat hij minder goed verzekerd zou zijn en er waren ook geen stukken te vinden waaruit anders bleek. Hij kreeg dan ook net zo’n mooie uitvaart als Greetje. Daarna was het tijd om alles af te handelen. Huur opzeggen, huis leeghalen, erfenis inventariseren en verdelen. Veel was er niet te verdelen, de inboedel was netjes, maar uit de tijd en dus niet of nauwelijks wat waard. Geld of spaargeld was er niet. De openstaande rekeningen werden betaald, afrekeningen van nutsbedrijven e.d. ook. Eindsaldo: negatief. Geen probleem, het ging niet om het geld. Om die rekeningen te kunnen betalen, worden de dingen uit de erfenis alsnog verkocht. Waarmee helaas ook de tastbare herinneringen verdwenen zijn.

 
Half januari 2018 komt de factuur van de begrafenisondernemer en tegelijkertijd bericht van Monuta. Er is niet genoeg verzekeringsgeld om de uitvaart te betalen. Bij lange na niet. Navraag bij  Monuta verklaart uiteindelijk het probleem: Ze waren voor het grootste deel samen verzekerd. Dat hebben zij zelf nooit geweten of zo begrepen. Na de begrafenis van Greetje heeft Hugo senior niets meer gehoord van Monuta, dus ook geen overzicht van de nog verzekerde bedragen. Monuta kan dat prima verklaren: De restbedragen werden niet geïndexeerd en dus was er, volgens Monuta, geen enkele reden om nog overzichten te versturen. Hugo senior heeft nooit geweten dat hij nog slechts voor een fractie van de kosten van zijn eigen uitvaart verzekerd was.

 
De kinderen hebben, door hun eigen omstandigheden, niet de mogelijkheid om de openstaande rekeningen van steenhouwer, begrafenisondernemer en gemeente te betalen. Er blijft nog een gat over van zo’n €5.000,-. En dus is deze actie op poten gezet, in een ultieme poging het graf van Hugo Borst senior en Greetje Borst-Gaasenbeek in ere te kunnen houden.


Dank U.

 


Hugo Borst Sr. 

* 7 februari 1932 

† 12 november 2017 

 

Greetje Borst-Gaasenbeek

* 9 juli 1939

† 13 februari 2016Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 175,00
Doel: € 5.000,00
3%

Deze actie is gesloten.