Pakketje liefde voor ouders bij verlies baby

Pakketje liefde voor ouders bij verlies baby | Geld inzamelen
 
 

Namens Stichting Steenkers Anemoon hopen wij, hoe verdrietig ook, uit naam van Saar andere papa's en mama's die een kindje verliezen kosteloos een pakketje liefde te kunnen bieden. Want.. Wat als je in een week herinneringen moet maken voor een heel leven? Je wordt verplicht stil te staan bij zaken waar je nooit over zou willen hoeven nadenken.. Niemand is voorbereid op een afscheid wanneer een mama ' in blijde verwachting ' is. 

Een pakketje liefde geeft ouders bij het verlies van hun baby voor, tijdens of vlak na de bevalling de mogelijkheid herinneringen te maken. Een pakketje liefde kan ingezet worden om tastbare herinneringen te maken tijdens de momenten die de ouders samen met hun kindje hebben. De info (beschikbaar via website d.m.v. QR code in pakket) kan de ouders op weg helpen de herinneringen en/of het afscheid vorm te geven en aandacht te schenken aan onderwerpen die in het moment aan de orde komen.

In een pakketje liefde; artikelen om herinneringen te creëren zoals een buisje voor een haarlokje, armbandjes voor oneindige verbondenheid met elkaar, een inktset om afdrukken te maken van handjes en voetjes alsook twee identieke knuffeltjes; een voor het kindje, een voor de ouders. Maar ook een (kinder) boekje over de dood om broertjes en zusje te betrekken in de situatie.  

De werkzaamheden voor de stichting zijn vrijwillig en organiseer ik, naast mijn werk als therapeut in de geestelijke gezondheidszorg samen met hulp van enkele personen uit persoonlijke kring.

Het streefbedrag van deze actie is 4000 euro. Met dit bedrag kunnen wij als stichting 80 pakketten realiseren en uitreiken aan ouders/gezinnen. 

Waarom?
In Mei 2020 kregen wij tijdens een van de laatste controles bij de verloskundige te horen dat ons kindje geen hartslag meer had. Met 36+ weken is Saar geboren. Stil. Waar ik tijdens mijn zwangerschapsverlof alles waar mogelijk tot in de puntjes had voorbereid op de komst van Saar, moesten we als gezin een geboorte&afscheid samenvoegen. Een zoektocht naar zorg/hulp/spullen etc. volgde. De zoektocht was intensief en heeft ons veel tijd en energie gekost. In gesprekken met uitvaartorganisaties kregen we te horen dat een organisatie geen ervaring had met een baby uitvaart, Saar enkele dagen gekoeld moest worden in een mortuarium of niet mee naar huis kon.. 
Uiteindelijk heb ik na vele uren zoeken in de nacht, via een artikel van het AD een uitvaartorganisatie gespecialiseerd in overleden baby’s en kinderen gevonden en hebben we, mede door deze uitvaart organisatie, de kans gekregen samen met Saar thuis te zijn. Voor even konden we met z'n vieren samen zijn. 

Voor papa's en mama's die ook een kindje verliezen wens ik het anders. Geen zoektocht naar zorg/hulp/spullen maar tijd, tijd om samen herinneringen te maken met hun kindje en met handvatten rondom het 'regel' werk dat onverhoopt bij de gebeurtenis komt kijken.  

Veel liefs en een dankjewel van Marieke, de mama van Joos, Saar*, Noor en Daaf

Bezoek www.stichtingsteenkersanemoon.nl voor meer meer informatie en volg Stichting Steenkers Anemoon ook via Instagram: https://www.instagram.com/stichtingsteenkersanemoon en Facebook: Stichting Steenkers Anemoon 

(Doneeractie.nl ontvangt een klein deel van het donatie geld)

Marieke Trienekens
18-05-2024

Dankzij jullie hebben we al ruim de helft van ons streefbedrag bereikt ♡

Wil jij de stichting steunen door deze doneeractie te delen in jouw omgeving? 


112 donaties
€ 2.564,00
Doel: € 4.000,00
64%