Paddock Roosters voor onze paarden

Paddock Roosters voor onze paarden | Geld inzamelen
 
 
Droom voor onze paarden een natuurlijke leefomgeving in kuddeverband!

Er zijn maar weinig plekken in onze regio waar je een paddock paradise vindt. De Kleine Duiker bood ons de mogelijkheid dit te realiseren, omdat zij het welzijn van al hun dieren hoog in het vaandel hebben staan. 

Sinds maart 2017 zijn we dan ook van start gegaan met het schrijven van een plan tot de uitvoering ervan. Een pilot, want we hebben te maken met kleigrond en dat is een grote uitdaging. 

De paddock paradise is nu geschikt voor een kudde van 6 paarden. Op het land is een track aangelegd om de beweging te stimuleren. De paarden leggen afstanden af om bij de voer en drinkplekken te komen. Naast een wilgenrij is er ook een schuilstal die beschutting biedt wanneer de paarden daar behoefte aan hebben. Er zijn stukjes weiland wanneer paarden op het gras mogen en er is een zandpaddock om in te rollen, maar belangrijker nog, om droog te staan in natte tijden. Hier is drainage aangelegd, maar de hardnekkige kleigrond weet ook nu de enorme hoeveelheid neerslag niet af te laten vloeien. Hierdoor zijn de paarden helaas gedwongen toch een periode op stal door te brengen. 

Leven voor paarden op een paddock paradise komt hun gezondheid ten goede en tevens is het leven in kuddeverband zeer prettig voor ze, paarden zijn kuddedieren en hebben veel behoefte aan sociaal contact met soortgenoten. 

Om volgend jaar wel een paddock te hebben waar de paarden met droge voeten kunnen staan zijn er paddockroosters nodig. Deze roosters zijn kostbaar en de boerderij kan dit niet financieren. 

Wij willen graag laten zien dat het ook in de Randstad mogelijk is om paarden op een natuurlijke wijze te houden. Hopelijk gaan ook meerdere stallen nadenken over een gezonde leefomgeving voor de paarden. 

Wie helpt ons bij het realiseren van onze droom voor deze paarden! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
19 donaties
€ 400,00

Deze actie is gesloten.