Overheid laat Maureen in de steek

Overheid laat Maureen in de steek | Geld inzamelen
 
 
Wie helpt mij met geld inzamelen zodat Maureen haar aangepaste bus kan betalen en behouden

Wie helpt mij met geld inzamelen zodat Maureen toch haar aangepaste bus kan betalen en behouden! ♥️

Ik begin een inzamelactie voor mijn lieve vriendin Maureen. Zij zit in een elektrische rolstoel vanwege een progressieve spierziekte. D.m.v. een aangepaste bus, die zij zelf bestuurd, kan zij naar haar werk. Zij is werkzaam in een opvang van het Leger des Heils. Waarbij zij mensen helpt die het moeilijk hebben en hun van de straat haalt. Nu vind de overheid dat zij geen recht meer heeft op deze bus omdat zij teveel zou werken volgens hun(16u p/w). Om de bus te behouden moet ze binnen een afzienbare tijd €11.000,- op hoesten. Anders kan ze dag zeggen tegen de bus, haar werk en haar vrijheid!
Ik vind dit niet kunnen in een land als Nederland!!
Werken wordt niet beloond!

Het verhaal van Maureen:
Iets kunnen betekenen voor mijn medemens, dat is wat ik wil en altijd heb gewild.
Ik wilde een opleiding doen waarbij ik mensen een handje kon helpen, steun bieden en ze het gevoel geven dat ze er mogen zijn. Ik besloot om de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening te gaan doen aan de Hogeschool van Amsterdam. De overheid besloot om mij hierin te ondersteunen en wilde graag dat ik mijn rijbewijs ging halen. Het UWV bekostigingde in 2008 mijn rijbewijs en een geheel aangepaste bus!! Zo kon ik zelfstandig heen en weer tuffen van Amsterdam naar Bovenkarspel en ging ik hiermee mijn vrijheid tegemoet. Ik wist niet wat me over kwam. Ik kon overal op tijd zijn, ik hoefde niet meer te wachten op taxi’s, ik kon zelf bepalen waar ik heen ging zonder afhankelijk te zijn van anderen. Dit heeft mij zoveel zelfwaarde gegeven. Ik bepaalde zelf wat ik ging doen! Er ging een wereld voor me open. En zogezegd zo gedaan. In 2012 behaalde ik mijn diploma en kon ik verder met mijn missie, mensen helpen!

Ik ben aan de slag gegaan bij het UWV en daarna ben ik begonnen als maatschappelijk werkster in een maatschappelijke opvang van het Leger des Heils. Ik ging mensen helpen! Mensen een tweede kans geven, mensen van de straat houden. Mensen een nieuw start geven. Zo ben ik aan de slag gegaan en werk ik hier nog steeds met plezier!

Echter was dit niet voldoende voor de Nederlandse overheid. Doordat ik ben gaan werken op HBO niveau en ben gaan samen wonen was de overheid van mening dat ik niet meer recht had op een bus. Ze waren van mening dat ik mezelf kon voorzien in een vervoersvoorziening. Terwijl ik maar 16 uur werk in de week, was ik hier lichtelijk verbaasd over. Maar hoe kan ik mezelf voorzien in een vervoersvoorziening? Hoe kan ik een geheel aangepaste bus betalen? Zou dat betekenen dat als je dit niet kan betalen de overheid de bus invorderd? Ja, dat betekent dat de bus wordt ingevorderd! Maar hoe kom ik dan op mijn werk? Niet, ik kan mezelf dan niet meer vervoeren. En een taxi dan? Nee, daar heb je geen recht op aldus de Nederlandse overheid..
Dus? Betekent dit dat je een opleiding heb gevolgd maar je dit werk niet meer kan uitvoeren? Dat klopt..!
En nu? Om te kunnen blijven werken moet ik mijn gehele aangepaste bus overkopen. Ik moet binnen een afzienbare tijd 11.000 euro bij elkaar sparen..
En als je dat niet lukt? Als het me niet lukt dan kom ik thuis te zitten en is alles waarvoor ik zo hard heb gewerkt voor niets geweest! Alles valt uit elkaar..

Kortom, ik kan mezelf niet meer vervoeren naar mijn werk, ik moet verplicht ontslag nemen, ik heb geen dagbesteding, ik kan mezelf niet meer vervoeren naar mijn sociaal netwerk en word dan uiteindelijk financieel onderhouden door de overheid met een Wajong uitkering.. terwijl ik financieel zelfvoorzienend kan zijn..

13-01: Wat een lieve en aanmoedigende berichten en wat een donaties! 💕 lieve mensen, dank jullie wel!! En ga zo door! We zijn goed opweg maar zijn er voorlopig nog niet  xxxx

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
290 donaties
€ 11.000,00
Doel: € 11.000,00
100%

Deze actie is gesloten.