Ot en Sien Festival Hoorn

Ot en Sien Festival Hoorn | Geld inzamelen
 
 
Ot en Sien Festival Hoorn 2020

Ambachten maken onze gouden eeuw

Het ambacht weer op een voetstuk plaatsen dàt is de drijfveer van Stichting Ot en Sien Festival.

Veel ondernemers, scholen en opdrachtgevers hebben gebrek aan leerlingen en vakmensen. Daarom organiseren we op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 een cultureel en educatief belevingsfestival op en rondom het terrein van de Museumstoomtram in Hoorn.

We willen met name de jeugd en werkzoekenden kennis laten maken met ambachtelijke beroepen en vaardigheden. Een reis door de tijd, van de Gouden Eeuw, via de IJzeren Eeuw naar onze huidige tijd, onze gouden eeuw vol technologische ontwikkelingen.

We bieden scholieren een stageplaats aan en gaan de bezoekers verrassen onder andere met ambachtelijke culinaire hoogstandjes, presentaties, demonstraties, workshops, ludiek en educatief straattheater, stoomtechniek, schilderkunst, een puzzeltocht en muziek.

Het Ot en Sien Festival draait om inspiratie en genieten van alles wat er rondom het vakwerk wordt gemaakt. We hopen hiermee een basis te leggen voor de aanwas van nieuwe enthousiaste vakmensen, wat ons betreft van alle leeftijden.

Om het festival in Hoorn mogelijk te maken hebben wij donateurs en sponsoren nodig. Je kunt ons een handje helpen door een donatie te geven zodat wij materialen kunnen inkopen voor de stageopdrachten van de scholieren om hen kennis te laten maken met ambachtelijke beroepen.

Het Ot en Sien Festival is in 2015, 2016 en 2017 georganiseerd in Twisk, zie YouTube filmpje voor een impressie van het festival in 2016.



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.









37 donaties
€ 2.460,00
Doel: € 7.500,00
32%

Deze actie is gesloten.