Opvolger worden van ons melkveebedrijf!

Opvolger worden van ons melkveebedrijf! | Geld inzamelen
 
 
Als kind had ik een droom. Ik wilde boer worden!

Als kind had ik een droom. Ik wilde boer worden!
 
Maar mijn vader zei: “jongen, ga iets leren want je kunt hier onder de rook van Heerenveen geen boer worden, het boerderijtje is te klein” Maar ik hield vol en al heel jong was ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen thuis op de boerderij.
 
Ik Sven (25) als kleine jongen opgegroeid op de boerderij onder de rook van Heerenveen. Met als één doel, opvolger worden van ons melkveebedrijf!!
 
Eén van de problemen waar ik tegenaan loop net als de overige jongeren die wel het boerenbedrijf willen overnemen, is dat er steeds minder agrarische bedrijven zijn. Deze ondernemingen zijn vaak in economische omvang toegenomen. Daardoor wordt het voor ons jongeren duurder en dus lastiger de sprong te wagen. Ook de oplopende grondprijzen, zeker in sectoren als de akkerbouw en melkveehouderij, vormen een obstakel. De financieringskosten zijn hoog, terwijl bedrijfsresultaten relatief bescheiden zijn.


Wil jij mij helpen en een klein onderdeel worden van mijn grote jongensdroom?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 25,00
Doel: € 25.000,00
0% / 880 dagen te gaan

Deze actie is gesloten.