Opvang paarden in Frankrijk

Opvang paarden in Frankrijk | Geld inzamelen
 
 
Opvang verwaarloosde paarden

Wij wonen inmiddels al enige tijd in Frankrijk en hebben in het afgelopen jaar best wat paarden opgevangen die niet in orde bleken te zijn. Vaak verkocht voor een schijntje wegens omstandigheden of onderweg naar de slacht en nog net op tijd gered.
Opvallend is dat het ook vaak jongere paarden zijn. In slechte conditie door veel wormen, weinig voer of kwalitatief zeer slecht voer. Bijna altijd ontbreekt ook een chip en paspoort. Luis, mijt en schimmel zijn regelmatig geconstateerd. 

Op dit moment hebben we er 4 staan, waarvan 1 broodmager, doch wel drachtig. Allemaal erg schuw, toch hebben we ze recent kunnen ontwormen. Desondanks moeten ze nodig naar de hoefsmid en tandarts. En vooral flink eten, want de ribben zijn te tellen! We streven er naar om  de paarden weer  in topconditie te krijgen  en uiteindelijk te herplaatsen. Bijna altijd is dit op Belgische of  Nederlandse bodem, waarvoor transport dus ook noodzaak is. 

Gisteren kregen wij een telefoontje of er wederom 4 konden opvangen en daarop hebben wij helaas nee moeten verkopen. Te weinig ruimte aan stallen en land (wat we graag zouden uitbreiden op termijn) en te weinig financiele ruimte om deze opvang zelf te bekostigen. Indien er 1 of meer met spoed naar een dierenarts moet hebben wij op moment die mogelijkheid dus niet.

We zullen op kort termijn een speciale FB pagina openen voor de voortgang van desbetreffende  paarden. Zodra deze bekend is zullen we deze  publiceren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 50,00