Geld inzamelen | Oprichting van de stichting Ik Ben Autist
 
 

Oprichting van de stichting Ik Ben Autist

Stichting Ik Ben Autist roept op tot het doorbreken van het stigma rond autisme. Help mee!

Ik maak me sterk voor de emancipatie van autisme. Deze intentie werd in 2017 al gesteund door zéker 2000 mensen. Deel jij deze intentie ook? Help je mij dan bij de oprichting van de Stichting IkBenAutist door donatie of verspreiding van dit initiatief?

Het initiatief Ik Ben Autist beoogt het stigma rond autisme in de samenleving te doorbreken. Zodat mensen met autisme gelijkwaardig kunnen participeren in onze samenleving. Sinds de start in 2017 is gebleken dat veel mensen met én zonder autisme deze intentie te delen: De gelijknamige facebook pagina (ikbenautist@eenanderekijkopautisme) trok in korte tijd (!) veel volgers. Nu we ons gedragen weten in deze intentie maakt dat een volgende stap mogelijk: de oprichting van de stichting Ik Ben Autist!

Met de stichting Ik Ben Autist willen wij ons initiatief doorzetten in projecten. Deze projecten hebben allen de doelstelling om bij te dragen aan de emancipatie van autisme. Hiermee willen wij bewerkstelligen dat mensen met autisme (ASS) open en kwetsbaar, zonder angst om veroordeeld te worden vanwege het 'hebben van autisme' in de nabije toekomst gewoon kunnen zeggen dat zij autisme hebben of autist(isch) zijn. Waarbij zij door de omgeving als even normaal en/ of uniek als ieder ander gezien worden. Het is onze intentie dat mensen met autisme, evenals mensen zonder autisme, naar ieders eigen maximale kunnen, mogen participeren in onze samenleving en zich daar ook als gelijkwaardig gehoord en gezien weten. Voorbeelden van projecten vind je op www.IkBenAutist.nl!

Deel jij deze intentie? Wil jij bijdragen aan deze intentie? Dat kun je op verschillende manieren doen (zie www.IkBenAutist.nl). Maar je kunt ook financieel bijdragen via deze doneeractie. Jouw bijdrage helpt ons met de oprichting en inrichting van de stichting Ik Ben Autist, waarmee je ons helpt om projecten uit te voeren die belangeloos bijdragen aan de emancipatie van autisme in onze samenleving.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie. 

Laat een reactie achter

5 donaties
€ 160,00
Doel: € 2.500,00
6%