Opleiding Hulp assistentiehond Nola

Opleiding Hulp assistentiehond Nola | Geld inzamelen
 
 

Opleiding Hulp/assistentiehond Nola

Voor onze zoon Senn van 11 jaar oud die meervoudig beperkt is hebben wij vorig jaar een aanvraag ingediend bij de gemeente voor de opleiding van een hulp/assistentiehond. Helaas is deze aanvraag niet gehonoreerd. Daarom zijn wij deze actie begonnen om toch het geld bij elkaar te krijgen om de opleiding van onze labradoodle pup Nola via Bultersmekke te financieren. 

In augustus is labradoodle pup Nola bij ons komen wonen. Ze is uit de puppygedragstest die af is genomen als meest geschikt uit het nest naar voren gekomen en had de meeste klik met Senn. Vanaf de dag dat Nola bij ons is gekomen is de band die ze hebben onafscheidelijk en brengt Nola nu al veel in het leven van Senn en kan dit met de opleiding tot hulp/assistentiehond nog zoveel meer zijn.

Senn heeft het Charge Syndroom en is hierdoor doof/slechthorend, draagt rechts een Cochleair Implantaat, communiceren door middel van gebarentaal (NMGT), is slechtziend, heeft een hartafwijking, krijgt sondevoeding dmv een Mickey button, heeft epilepsie, een nierafwijking, afwijking aan de slokdarm en darmen, verslapping aan de luchtpijp, geen evenwichtsorganen en zal niet vanzelf in de puberteit komen waarvoor binnenkort gestart zal worden met hormooninjecties. Senn heeft een ontwikkelingsachterstand en functioneert nu ongeveer op een leeftijd van 3 á 4 jaar. 

Hij heeft 24 uur per dag zorg en toezicht nodig, van het geven tot medicatie en darmspoelen tot alle dagelijkse verzorging (wassen, aankleden, verschonen etc). We hebben met hulp van experts op het gebied van Charge al heel veel geprobeerd die helaas niet allemaal werkend bleken te zijn voor Senn. 

Doordat Senn zichzelf niet altijd duidelijk kenbaar kan maken en veel in zijn eigen wereld leeft is het soms moeilijk om tot hem te komen en we hem bijvoorbeeld niet kunnen helpen om uit een woedeaanval te komen waarbij hij zichtzelf bijt of slaat. Een hulp/assistentiehond zou hierbij helpend kunnen zijn en ondersteuning kunnen geven aan Senn. Een hulphond zou kunnen aanvoelen wanneer hij een epileptische aanval heeft, pijn heeft of zich niet lekker voelt, zijn communicatie en zelfredzaamheid vergroten en extra veiligheid bieden wanneer hij onverwachts een weg over zou steken.

Maar wat ook erg belangrijk is is om de eenzaamheid weg nemen, Senn heeft naast zijn broer van 14 jaar en zusje van 4 jaar geen vriendjes waarmee hij kan spelen. Hij zal steeds meer en meer in een sociaal isolement raken omdat zijn broer en zusje doorgroeien in hun ontwikkeling en Senn niet. 

Al met al zou Senn super geholpen zijn met het feit dat Nola een gecertificeerde assistentiehond wordt. En het zou de kwaliteit van leven van Senn enorm kunnen verbeteren. 

De doneeractie delen wordt zeer gewaardeerd...

Bij voorbaat onze dank!   

René en Nicole van der ZwaagEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
162 donaties
€ 4.820,00
Doel: € 7.500,00
64%