Opleiding en aanschaf psychiatrische hulphond

Opleiding en aanschaf psychiatrische hulphond | Geld inzamelen
 
 
Opleiding en aanschaf psychiatrische autisme hulphond voor Nancy

Hallo iedereen, Nancy heeft besloten om na jaren te hebben thuisgezeten nu bezig te gaan om zelfstandig (begeleid) te gaan wonen met een psychiatrische/autisme hulphond. 
Helaas hangt er nogal een prijskaartje aan het opleiden en aanschaffen van zo’n hulphond.
Voor hulphonden is echter weinig/niets geregeld qua vergoeding. En zo'n opleiding kost al gauw ± 13 duizend euro. Onze vraag is of u Nancy dan ook wilt ondersteunen met een donatie zodat we e.e.a. kunnen regelen bij Vom Falorie. Zie: Website_Vom_Falorie

 

Nancy is nu 17 jaar en al ruim 4 jaar thuis, nadat ze op school gepest is omdat ze zich anders gedraagt en reageert als de andere kinderen. Na onderzoeken is gebleken dat ze ASS (autisme) heeft en ook PTSS; angsten en paniekaanvallen om de grote wereld aan te kunnen. Graag gaat ze met behulp van een hulphond weer naar buiten, winkelen, contacten leggen en met daarna in het vooruitzicht om weer onderwijs te volgen. Zodat ze in de maatschappij mee kan draaien en haar talenten, creatief tekenen met o.a. Procreate, het bewerken en maken van b.v. boekcovers in een foto bewerkingsprogramma zoals Gimp ed. waar ze aardig bedreven mee is. Zie de voorbeelden en de foto waar ze opstaat met de honden die ze af en toe voor bekenden heeft uitgelaten maar die helaas zijn verhuisd. Op de eerste foto staat hulphond Hedda, die vermoedelijk haar hond wordt


De hulphond zal een intensieve training ondergaan zodat hij/zij kan reageren op het gedrag van Nancy en haar helpen wanneer dit nodig is. De hond kan haar bijvoorbeeld helpen met het filteren van de prikkels, helpen om een angst- paniekaanval te voorkomen of er juist door heen helpen.

Het is door middel van verschillende onderzoeken aangetoond dat een hulphond bij autisme stress, angst en agressie vermindert en het zelfvertrouwen, concentratie en sociale interactie verbetert.

Kortom: een hulphond zal haar leven ontzettend verrijken, vrijheid geven en helpen om zelfstandiger te worden. Nancy geniet van een aai over haar bol, een knuffel en van aandacht, maar is doodsbenauwd voor leeftijdsgenoten.

Bedankt voor het lezen en tijd; we gaan o.a. met uw hulp voor een nieuwe toekomst!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
164 donaties
€ 6.185,00
Doel: € 13.500,00
45%