Opknappen locomotief en wagon. Spoorhistorie.

Opknappen locomotief en wagon. Spoorhistorie. | Geld inzamelen
 
 
Het opknapen van een oude locomotief en wagon. Spoorhistorie.

Station Groenlo is een voormalig spoorwegstation van de Geldersche Overijselsche lokaalspoorweg (GOLS). De lokale spoorwegmaatschappij GOLS werd in 1881 opgericht. In de jaren dertig verloor het station zijn functie en in de jaren zeventig reed de laatste trein. Daarna is de spoorlijn verdwenen. In de jaren daarna raakte het stationsgebouw steeds meer in verval.

In de jaren negentig. is begonnen met de restauratie van het station, welke een van de meest originele overgebleven stationsgebouwen van de GOLS lijn is. In januari 2017 is er bij het gerestaureerde station door de gemeente weer een stuk spoor geplaatst. Om de geschiedenis van het spoor weer tot leven te wekken is de stichting SGSG opgericht. De stichting heeft een oude locomotief (een sik) en een wagon op het spoor geplaatst.

Deze locomotief willen we weer terug brengen in de kleuren van de jaren dertig. Ook zal de wagon opgeknapt worden. Deze zal ingericht gaan worden als expositieruimte voor een expositie over de historie van het spoor in Groenlo.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 11,00
Doel: € 5.000,00
0%

Deze actie is gesloten.