Operatie na ongeluk voor 2 jarige Max

Operatie na ongeluk voor 2 jarige Max | Geld inzamelen
 
 
Max verdient nog een mooi leven, met jouw steun is het mogelijk.

Dit is Max (geboren april 2015), een jonge en sterke ruin.

Hij is de zoon van een koppige draver merrie (Donna) en een hele dappere hengst (Handsome).
Max's vader, Handsome is gered van een hongerdood toen hij slechts  5 maanden oud was. Helaas heeft zijn moeder het niet gehaald, de jonge Handsome stond naast zijn moeder die stierf door ondervoeding in een koud en drassig weiland. De mensen die melding hadden gemaakt van het dierenleed dat zich in dat weiland afspeelde hebben de zorg van Handsome op zich genomen. Toen Handsome groter werd wist de kleine snoeperd vlak voor zijn castratie Donna drachtig te maken.

Enkele maanden later hadden de redders van Handsome ineens onverwachts drie paarden! Hoewel zij het financieel niet ruim hadden hebben zij zich ontfermt over deze dieren. Maar soms lijkt alles wat fout kan gaan ook daad werkelijk fout te gaan.  Door privé problemen en ziekte zijn de financiële middelen erg schaars.  Tot overmaat van ramp sloeg Murphy's law afgelopen donderdag (11-12) weer toe. Maar de verantwoordelijkheid voor dieren blijft...en daarom hebben zij jullie hulp heel hard nodig.

Max is ernstig gewond aan zijn achterbeen aangetroffen op het weiland. Wat er precies is gebeurt weten we niet maar dat zijn huid compleet van het bot af is en alle strekpezen stuk zijn dat weten wij na een bezoek van de veearts en de gang naar de paardenkliniek nu wel.

De beslissing om te opereren was snel gemaakt, de kosten voor herstel zijn enorm maar om een verder jong en gezond dier zijn leven te beëindigen omdat er geen geld voor is gaat er bij ons niet in.

De operatie is geslaagd, maar infecties zijn momenteel zijn grootste vijand. Hij zal nooit in de gelegenheid komen om dressuur te doen, of überhaupt ergens een prijs voor te halen.

De grootste prijs die hij kan behalen is ooit weer goed te kunnen lopen.
Een langdurig traject is ingegaan waarbij genezing en revalidatie centraal staan. Wij zullen er dan ook alles aan doen om Max een mooi en zo goed mogelijk paardenleven  te geven.

Al is de bijdrage nog zo klein, alle kleine beetjes zullen hem een stap verder helpen en alle hulp is zo ontzettend welkom.

Geef mooie Max alsjeblieft deze kans,

Dank jullie wel, xxx

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 40,00
Doel: € 5.000,00
0%

Deze actie is gesloten.