operatie in Japan, onbereikbaar of toch niet......

operatie in Japan, onbereikbaar of toch niet...... | Geld inzamelen
 
 
Zeldzame en levensbedreigende aandoening, operatie in Japan, hoge overlijdenskans.

Note: Als u heeft gelezen dat het benodigde bedrag € 150.000,00 is en u ziet het bedrag dat via deze website is gestort dan denkt u misschien dat deze actie kansloos is. Wat u hier niet ziet, maar wij u wel graag vertellen is dat er via allerlei acties ook al veel geld bijeen is gebracht. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat wij dit jaar nog een definitieve afspraak met Dr. Kawanishi voor de operatie in Japan kunnen maken. Neem daarom even de tijd om het hele verhaal te lezen. Alvast bedankt.

Beste mensen,

Ik ben Olaf Briejer, 51 jaar oud en helaas al jaren dialysepatient. De dialysebehandeling moet ik om de dag ondergaan, vijf uur per keer (hemodialyse). Ik ben al drie keer getransplanteerd, maar door een groot aantal anti-stoffen in mijn lichaam is het helaas niet meer mogelijk ooit nog een donornier te ontvangen. Als gevolg van de dialyse die ik hier voor deed via mijn buikvlies (peritoneaal dialyse), zijn al mijn ingewanden in de buikholte met elkaar en met het buikvlies verkleefd. Hierdoor is eten een crime. Ik kan alleen nog vloeibaar, zacht en zeer licht verteerbaar voedsel verdragen. Ondanks dat de hele boel in mijn buik verkleefd is blijven mijn darmen tot nu toe nog steeds werken. Dat is preetig, maar ook zeer pijnlijk want werkende darmen bewegen en door de verklevingen is dat nagenoeg onmogelijk. Om toch enigzins pijnvrij te zijn gebruik ik dagelijks grote hoeveelheden morfine.

Ik kan echter in Japan geopereerd worden om alle verklevingen weg te laten halen. Dit is een operatie van 15 uur, zeer gecompliceerd en niet zonder risico maar ze hebben hele goede resultaten. Mijn verzekering wil de operatie echter niet vergoeden.

Om toch een normaal en waardig leven te kunnen hebben wil ik deze strohalm toch grijpen en zou ik niets liever willen dan deze operatie ondergaan. Ondanks de dialyses hoor je mij echt niet klagen, maar met zo een verkleefde buik is het wel een stuk moeilijker geworden.

Om mijn hoop, mijn droom, op een normaal leven waar te kunnen maken, ben ik genoodzaakt om via deze actie het geld bijeen te krijgen. De kosten van de reis, operatie en nazorg worden geschat op € 150.000,00. Dit lijkt veel, maar een verblijf van ongeveer 3 maanden in het ziekenhuis, de operatie en de dialysebehandelingen die ik nodig heb tijdens mijn verblijf plus het feit dat de gezondheidszorg in Japan veel duurder is, maar dit bedrag is waarschijnlijk maar net genoeg.

Er is toch zoveel nog uit het leven te halen als je maar wilt, en ik wil het!!! Een normaal leven, gewoon eten waar je trek in hebt, geen pijn meer, geen handenvol morfine, oud worden (samen met mijn vrouwtje), wie wil dat nou niet? Ik hoop dan ook dat er mensen zijn die het mij gunnen en een bijdrage hieraan willen leveren. Dat zou namelijk geweldig zijn. 

EXTRA INFORMATIE                                                                                                               Bij Olaf vastgesteld dat hij lijdt aan SEP type II. SEP staat voor Sclerosing Encapsulating Peritonitis. Sclerosing Encapsulating Peritonitis is een zeldzame vorm van peritoneale ontsteking die zowel de viscerale als de pariëtale oppervlakken van de buikholte omvat. Het sterftecijfer onder patiënten die aan deze aandoening lijden is zeer hoog, in de meeste gevallen doordat er een fatale obstructie optreed in de darmen. Alhoewel deze aandoening in medische literatuur al in 1907 voor het eerst staat beschreven is er tot op de dag van vandaag geen behandeling voor in NL.       BEHANDELING 
Dr. Hideki Kawanishi, verbonden aan het Tsuchiya General Hospital in Hiroshima, Japan heeft in 1993 een chirurgische operatie techniek ontwikkeld waarbij de ingewanden van alle verklevingen worden ontdaan. Van 1993 tot eind 2014 zijn op deze wijze al 289 patienten geopereerd. Bij 218 patienten met groot succes. Voor Olaf zou deze operatie een kans zijn op herstel en een leven zonder pijn.                                                                                                                             MEER INFO?
Google op SEP, sclerosing encapsulating peritonitis of EPS, encapsulating peritoneal sclerosis.

N.B.
Als op een gegeven moment duidelijk wordt dat het benodigde bedrag niet behaald gaat worden, of als Olaf zijn gezondheidstoestand dusdanig verslechterd dat de reis naar Japan en/of de operatie niet meer aan kan, dan zal deze actie beëindigt worden. Het bedrag wat op dat moment via de crowdfundingactie is binnen gekomen zal aan een ander goed doel (andere goede doelen) geschonken worden.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
48 donaties
€ 7.075,00
Doel: € 150.000,00
4%

Deze actie is gesloten.