Operatie en revalidatiekosten voor pupje Fellow

Operatie en revalidatiekosten voor pupje Fellow | Geld inzamelen
 
 
DOEL BEREIKT 2.240,00 verzameld voor Fellow!

DOEL BEREIKT: €2.240,00 verzameld voor Fellow!  💰 🐶

Wij moesten gisteravond toch even controleren of we niet droomden. Nee; hier durfden we namelijk niet eens over te dromen. Dat betekent dat we toch echt binnen een dag een bedrag van €2.240,00 hebben weten te verzamelen voor Fellow! Dit is zelfs meer dan het aanvankelijke doelbedrag, allemaal dankzij jullie!

De kosten voor de operatie en revalidatie kunnen nu volledig gedekt worden. Dat is fantastisch nieuws wat we momenteel nog nauwelijks kunnen geloven!

Wij willen iedereen bedanken voor de donaties en lieve woorden. Zonder jullie overweldigende steun was dit een onmogelijke opgave geweest. Het is hartverwarmend om te zien bij hoeveel mensen het hart op de juiste plek zit. Dit heeft ons diep geroerd en zullen we dan ook niet snel vergeten.

In de komende weken zullen we jullie op de hoogte houden via onze social media kanalen omtrent het herstel van Fellow. Het herstel dat jullie mogelijk hebben gemaakt. Ook namens Fellow; BEDANKT!

 

Een impulsaankoop en onfortuinlijke situatie, maar zicht op een mooie toekomst!

Dit is Fellow: het pupje dat in zijn korte leventje nog niet veel geluk heeft gekend. Fellow heeft een gecompliceerde breuk van het ellebooggewricht opgelopen door een ongelukkige val bij zijn vorige baasje. De totale kosten van de operatie en revalidatie bedragen € 2.000,00. Wij hebben hier uiteraard niet lang bij stilgestaan en in het belang van Fellow gehandeld. Omdat er haast mee geboden was, is Fellow op 21 februari geopereerd aan zijn ellebooggewricht. Fellow maakt het -naar omstandigheden- goed en rust momenteel uit bij een van onze vrijwilligers.

Onze stichting is in deze gevallen volledig afhankelijk van donaties en giften, vandaar dat wij een beroep op jullie doen voor een donatie om het bedrag uiteindelijk bij elkaar te krijgen. Helpen jullie onfortuinlijke Fellow aan een nieuw en onbevangen leventje? Onze dank is groot!

Benieuwd naar het complete verhaal van Fellow? Lees dan verder!

 

Het verhaal van Fellow

Fellow is een 12 weken oud Pitbull pupje dat niet bepaald een voortvarende start in het leven heeft gemaakt. Geboren bij een fokker kwam hij met 10 weken oud bij zijn nieuwe eigenaar terecht. Nog geen week in zijn nieuwe huis kwam Fellow ten val. Hij viel van de schouder van zijn nieuwe baasje en brak hierbij zijn ellebooggewricht. Tijdens een spoedconsult bij de Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht bleek dat Fellow een zeer gecompliceerde breuk had opgelopen. Een operatie zou veel geld gaan kosten. De nieuwe eigenaar kon deze kosten niet dragen en deed twee dagen later afstand van Fellow.

 

Geluk bij een ongeluk

En zo kwam de onfortuinlijke Fellow bij ons terecht, waar wij eigenlijk wel blij mee zijn. Niet veel later beoordeelde onze asieldierenarts de foto’s uit Utrecht en kwam tot de conclusie dat de complexe operatie in een gespecialiseerde kliniek zou moeten plaatsvinden. Fellow kon de volgende dag geopereerd worden in het Medisch Centrum voor Dieren te Amsterdam. Er was haast geboden: de breuk was inmiddels al drie dagen oud en nog langer wachten zou de kans op herstel sterk doen verminderen.

 

Pijn, onzekerheid en toch vertrouwd

In korte tijd een ander huis, nieuwe mensen, andere geluiden, veel pijn en onzekerheid zorgde voor een onrustige nacht voor Fellow. Ook mocht hij geen eten en pijnmedicatie omdat hij nuchter moest blijven voor de operatie. De volgende dag zijn we op pad gegaan richting Amsterdam. Fellow gedroeg zich dapper en liet alles over zich heenkomen. Het vertrouwen van Fellow was bewonderenswaardig en ondanks de pijn bleef hij rustig en vrolijk.

Na de intake werd Fellow onderzocht door de chirurg en kregen wij uitleg over de procedure. We mochten bij de preoperatieve voorbereidingen zijn waar Fellow onder narcose werd gebracht en aangesloten werd op de beademingsapparatuur.

 

Operatie geslaagd!

Vanachter glas hebben wij de hele operatie kunnen volgen waarna we Fellow in de herstelruimte weer mochten verwelkomen. Niet veel later kwam de chirurg ons vertellen dat de operatie succesvol was verlopen. De pen en de twee schroeven zijn perfect geplaatst en zitten de groeischijven niet in de weg. Het enige zorgwekkende was dat Fellow diezelfde dag al last had van dunne ontlasting.

Het duurde lang voordat Fellow weer bijkwam; dit heeft te maken met de intensieve narcose voor pups. Op de terugweg naar huis bleef hij rustig naast onze medewerkers op de achterbank liggen. De daaropvolgende avond en nacht verliepen weer erg onrustig. Ook heeft de dunne en bloederige ontlasting een aantal dagen aangehouden. De ontlasting wordt uiteraard onderzocht. Onze grootste angst is dat er bacteriën in de wond of bloedbaan komen. Fellow krijgt daarom een antibioticumkuur uit voorzorg.

 

Op weg naar een onbevangen leventje

Fellow heeft -ondanks de goede zorg- nog een lange weg te gaan. Hij zal vijf weken absolute benchrust moeten houden. Hierna vindt er een controle plaats in Amsterdam. Wij hopen dat het verdere herstel door onze eigen asieldierenarts begeleid kan worden.

Fellow is een vriendelijke, actieve, moedige en bovenal vrolijke pup. De revalidatie gaat uiteraard hand in hand met de socialisatie en opvoeding. Wij hopen dat Fellow snel herstelt en straks onbevangen zijn toekomstige leven met vertrouwen tegemoet kan gaan. Na zijn herstel zullen we dan ook met zorg en aandacht een geschikt en liefdevol adoptiegezin voor hem zoeken.

 

Over de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

De Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken, opgericht in 1981, verzorgt de dierennoodhulp en asielopvang in de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwegein. De stichting is geen commerciële instelling en er werken uitsluitend vrijwilligers. Samen vormen deze ruim 210 vrijwilligers een organisatie die 24 uur per dag bereikbaar is en diensten aanbiedt vanuit  de meldcentrale, ambulancedienst, dierenasiel en PR. Voor onze financiering zijn wij onder andere afhankelijk van bijdragen van gemeenten binnen ons werkgebied en van giften.

Website: www.dierenhulpverleningwoerden.nl

Facebook: Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
160 donaties
€ 2.240,00
Doel: € 2.000,00
112%

Deze actie is gesloten.