Op weg naar een hoopgevend avontuur voor Angelique

Op weg naar een hoopgevend avontuur voor Angelique | Geld inzamelen
 
 
Op weg naar een hoopgevend avontuur voor de strijdvaardige en positieve Angelique.

Op weg naar een hoopgevend avontuur voor de strijdvaardige en positieve Angelique.

Op 15 juli 2016 kregen wij te horen van Angelique dat ze was gevallen met haar fiets. Ze was voorover gelanceerd doordat een bout los was getrild tussen spatbord en mand. Hierdoor had ze gekneusde ribben en arm, en flink wat schaafwonden en blauwe plekken. Maar eerste prioriteit was de tandarts en huisarts bezoeken omdat er tanden naar achter waren geduwd en een scheur in haar hoofd en bovenlip zaten. Tanden zijn weer terug gezet en hoofd en bovenlip gelijmd bij de huisarts.  Na de zomervakantie toch weer met volle moed begonnen met haar werk als leerkracht van groep 8. Na blijvende klachten zoals hoofdpijn, snel moe en overprikkeld is ze weer naar de huisarts gegaan. De diagnose hersenschudding/whiplash werd vastgesteld. Er werd dringend geadviseerd om rust te nemen.


In de ruim 2,5 jaar tijd tussen toen en nu heeft ze verschillende behandelingen ondergaan. Zoals bij neurologen, fysiotherapeut, chiropractor, ademcoach, revalidatiecentrum, oog- en oorarts, audiologisch centrum, sportfysiotherapeut, rugpoli, psycholoog, sportfysiotherapeut, ergotherapeut, mesoloog, sportarts geweest en ze heeft dingen geprobeerd als massage en floaten. Deze behandelingen heeft ze met volle overgave/moed met twee handen aangegrepen. Alles heeft wel bijgedragen aan de vooruitgang die ze nu heeft, in hele kleine stapjes. Helaas betekent dit niet dat de klachten echt zijn afgenomen. Zodra ze zich ergens voor inspant heeft ze nog steeds veel last van hoofdpijn, pijn in nek/rug, vermoeidheid, concentratieverlies, duizeligheid, misselijkheid en ook alle omgevingsprikkels als geluid, licht, warmte zijn snel te veel. De scherpe randjes zijn eraf en Angelique komt haar weken stabiel door met minimale belasting. Geen feestjes, etentjes, uitjes of andere leuke dingen. Ook is ze helaas arbeidsongeschikt verklaard en daardoor haar geliefde baan kwijt. Angelique is altijd een positief, meelevend en sociaal persoon. Ondanks dit alles blijft ze dit nog steeds. Waar wij veel bewondering voor hebben.

Wij zagen bij Hart van Nederland het verhaal van Eva Krook die vertelde over haar behandeling bij een kliniek in Amerika. We keken elkaar aan en zeiden: ‘dat is wat voor Angelique!’ Omdat de klachten die Eva had overeenkomen met de klachten nu van Angelique.

Hieronder wat informatie over de behandeling in Amerika.


Cognitive FX
Cognitive FX heeft een unieke behandelmethode ontwikkeld die nergens anders ter wereld op deze manier wordt toegepast. Ze gaan uit van de mogelijkheid tot functieherstel van de hersenen bij NAH/PCS (niet aangeboren hersenletsel/ post commotioneel syndroom). Dit zijn de lange termijn klachten na bijvoorbeeld een hersenschudding en/of whiplash.

Uitgangspunt van de behandeling bij Cognitive FX is een functionele cognitieve MRI-scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in je hersenen hyper- en onder actief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van deze resultaten wordt de persoonlijke EPIC (Enhanced Performance in Cognition) treatment gestart, waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd. Precies de hersengebieden die het nodig hebben worden aan het werk gezet, afgewisseld met rust en massages. Hierdoor schijnen je hersenen weer optimaal te kunnen gaan werken en klachten te verdwijnen! Een mooie vergelijking gaf Eva Krook; alsof op Amsterdam CS de helft van de perrons opgeheven is zonder dat het aantal treinen en passagiers afneemt. Een verkeerschaos in spitsuur… wat vervolgens wordt opgelost zodat alles weer goed doorstroomt en passagiers tevreden zijn!

Er zijn bij Cognitive FX al meer dan 1000 mensen geholpen na lange termijn klachten. Ongeveer 95% van de mensen ondervindt vooruitgang van +- 78% na één behandelweek. Dit merken de personen zelf, maar wordt ook gezien tijdens de scans op de laatste behandeldag. Van verkeerschaos in het rood, naar structuur in het groen! Zo nodig worden er boosterdagen aangeboden en als je de adviezen daarna opvolgt kan het herstel alleen maar verder vooruitgaan. In Nederland is deze MRI en vorm van therapie niet beschikbaar.

Na alle informatie over de kliniek en ervaringsverhalen te hebben gelezen is de keuze gemaakt, de intake is geweest en ze gaan naar Amerika! (Martijn, haar man, gaat mee ter ondersteuning) Wij willen ze daar graag bij helpen! De reis is voor Angelique erg intensief. Ze moet een aantal dagen voor en na de scans de tijd hebben om de hersenen te laten rusten en niet direct een jetlag aan te doen. Daarom vliegen ze in september 2019 naar Salt Lake City, Amerika. Dan heeft ze de scans, de behandelweek en zo nodig nog eventuele boosterdagen. 

Hulp vragen is niet iets wat Angelique snel zou doen, daarom willen wij als ouders en zusje deze hulp voor haar vragen en haar de mogelijkheid bieden om deze behandeling te kunnen volgen. Voor een hoopvolle toekomst die wij haar van harte gunnen na zo’n lange periode.

De kosten voor dit alles bedragen zo’n €14.000 vandaar dat we dit via deze doneeractie bij elkaar proberen te krijgen.

Wij willen u bedanken voor het lezen en eventuele bijdrage. Op naar een hoopvolle toekomst voor onze lieve dochter en zus!

 

Voor meer informatie kun je kijken op onderstaande websites. Er zijn steeds meer succesverhalen!

- De website van de kliniek: Cognitive FX www.cognitivefxusa.com

- Een radio interview en LinkedIn post van de persoon die in het nieuws was; Eva Krook:
www.nhradio.nl/ik-word-nooit-meer-de-oude-maar-ik-ben-wel-de-nieuwe
www.linkedin.com/pulse/over-hoop-na-hersenschudding-pcs-eva-krook
- Vergelijkbaar verhaal van een inmiddels ervaringsdeskundige; Martine Timmerman:
www.herautonline.nl/?p=75261
www.linkedin.com/pulse/zo-goed-als-nieuw-martine-timmerman

Chantal Koolhaas
17-12-2019

Laatste update op deze doneeractie:

Angelique is inmiddels weer bijgekomen van het traject bij Cognitive FX en de hele reis. Zoals we al eerder in een update hebben laten weten zijn haar klachten nog niet veranderd, maar zijn we blij dat ze wel meer te weten zijn gekomen.

Zo is het nu door de functionele MRI en het onderzoek bij de oogspecialist in Amerika duidelijk geworden waar haar klachten vandaan komen. Daardoor zijn de volgende stappen gezet en dat geeft weer meer hoop op verbetering! Angelique is thuis gestart met oogtraining, wat intensief is maar goede scores laat zien. In januari heeft ze een intake bij een oogspecialist waar ze naar doorverwezen is door Amerika. Het traject gaat hier in Nederland dus verder. We zijn er nog niet, maar er zijn steeds meer puzzelstukjes die de puzzel uiteindelijk compleet kunnen gaan maken en daar zijn we dankbaar voor!

Deze doneeractie gaat binnenkort offline. Wilt u graag op de hoogte blijven, dan mag u altijd contact met ons opnemen.

Vriendelijke groetjes,
Chantal, Diny en Gerard


Chantal Koolhaas
04-10-2019

Update:
Martijn en Angelique zijn weer thuis na een bijzondere reis naar Cognitive FX in Amerika. Het was erg intensief voor Angelique. Haar klachten zijn (nog) niet veranderd, maar ze hebben wel duidelijkheid mogen krijgen en daar zijn ze erg dankbaar voor. Wat in Amerika gestart is, wordt in Nederland voortgezet. Als je meer wilt weten vragen staat vrij :) 

Iedereen nogmaals bedankt voor al het meeleven!!❤

 


Chantal Koolhaas
01-09-2019

Lieve mensen,

We willen iedereen (ook namens Martijn en Angelique) hartelijk danken voor het lezen en delen van deze doneeractie! Ook bedankt voor alle donaties en de lieve berichten. Het is hartverwarmend hoeveel mensen meeleven!

Het doel is dan misschien niet behaald, maar dankzij deze doneeractie, vervolgens een loterij, kaartenactie en een aantal privé donaties kunnen we wel zeggen dat de behandeling voor Angelique bij Cognitive FX betaald is!!
De overige kosten betalen Martijn en Angelique (grotendeels) zelf. Ze zijn iedereen ontzettend dankbaar en gaan met goede hoop het avontuur tegemoet!

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn komt er op deze doneeractie de komende tijd steeds een update.
Wilt u toch nog doneren kan dat altijd nog op rekeningnr:  NL19 RABO 0387 6063 78 (Graag erbij vermelden dat het voor de doneeractie is)

Liefs Gerard, Diny en Chantal


130 donaties
€ 5.090,00
Doel: € 14.000,00
36%

Deze actie is gesloten.