Op de pedalen voor Matchis

Op de pedalen voor Matchis | Geld inzamelen
 
 
Van Oord helpt stichting Matchis! Help ook mee, doneer en of wordt stamceldonor!

DONEER OOK EN STEUN STICHTING MATCHIS!

Op 10 Juni 2017 zal een team van Van Oord (+/- 52 personen) zich gaan inspannen in de Limburgse heuvels tijdens Limburgs Mooiste 2017. Deze inspanning wordt geleverd, naast het plezier en sportiviteit, met name voor Matchis, dat zich inzet voor het vinden van geschikte donoren voor stamceltransplantatie. Met deze actie zullen wij proberen dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen en hopen wij op een toename in donors!

Stichting Matchis is het Nederlandse centrum voor stamceldonoren, zij zorgen dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen, die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Het is erg belangrijk dat veel mensen stamceldonor worden de kans op een match slechts 1 op 50.000. Op dit moment is er nog niet voor alle patiënten een passende donor, er gaan er dus nog steeds mensen dood.

Help Matchis! Zij zoeken gezonde donoren in de leeftijdsgroep 18-50 jaar. Stamcellen doneer je in de meeste gevallen via bloed en je doneert pas als je een match bent met een patiënt. Hiermee kun je een leven redden. Naast meer stamceldonoren heeft Stichting Matchis ook hard geld nodig om de nieuwe stamceldonoren te registreren. De registratie van een donor kost €50,- de stichting ontvangt geen structurele subsidie.

Voor meer informatie kijk op: www.matchis.nl

DONEER OOK EN STEUN STICHTING MATCHIS!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
84 donaties
€ 3.760,00
Doel: € 4.000,00
94%

Deze actie is gesloten.