Onvergetelijke Kunstsalon

Onvergetelijke Kunstsalon | Geld inzamelen
 
 
Een Salonmiddag met lezingen en workshops over de relatie tussen kunst en dementie.

Met de Wereld Alzheimer Dag in zicht op 21 september 2017 willen wij als Kunstuitleen Rotterdam aandacht vragen voor de ziekte Alzheimer. Door samen met professionals een salonmiddag te organiseren met lezingen en workshops over de werking van onze hersenen in relatie tot kunst, streven wij er naar een  project neer te zetten dat indruk maakt en een ‘onvergetelijke’ ervaring wordt.

 

Voor wie?

Deze middag is bedoeld voor mensen die in hun omgeving of zelf te maken hebben met dementie. Verzorgenden, familieleden, maar ook geïnteresseerden en natuurlijk kunstliefhebbers zijn van harte welkom. 

 

Waarom?

Mensen worden over het algemeen steeds ouder en de ziekte Alzheimer gaat hiermee gepaard. Doordat steeds meer mensen te maken krijgen met dementie is het van belang dat onze nieuwe generatie weet wat dit betekent en op wat voor manier wij hier mee kunnen omgaan. Uit onderzoek is gebleken dat kunst kijken positieve effecten heeft op mensen met dementie, niet alleen door de belevingswereld, maar ook levenskwaliteit en de relatie tussen cliënt en mantelzorger, partner en familielid kan worden versterkt door het delen van dit soort ervaringen.

Met de Onvergetelijke Kunstsalon willen wij aandacht vragen en kennis delen over Alzheimer en samen onderzoeken waarom kunst hierbij zo van belang is. Tijdens de Salonmiddag zal Kunstuitleen Rotterdam kunstwerken tonen die uitnodigen voor een open gesprek met betrekking tot herinneringen en associaties. Door behulp van het geven van lezingen van verschillende professionals willen wij laten zien hoe belangrijk het beleven van kunst is voor Alzheimerpatiënten.

Naast de Onvergetelijke Kunstsalon op 1 oktober 2017 verzorgd Kunstuitleen Rotterdam onder begeleiding van Sanne Hoogeveen rondleidingen voor mensen met dementie en hun partners, familieleden en/of verzorgenden. Daarnaast focussen we de aandacht op welke manier je samen met je partner, patiënt en/of familielid naar kunst kan kijken door gebruik te maken van onze handige tips met betrekking tot associaties, herinneringen en emoties. Deze tips kunnen de aanwezigen later toepassen in musea en/of thuis.

Met een kleine donatie zou je Sanne Hoogeveen ontzettend helpen haar afstudeerproject te verwezenlijken. In ruil voor een donatie bent u van harte welkom op de Onvergetelijke Kunstsalon op 1 oktober 2017.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

22 donaties
€ 635,00
Doel: € 5.000,00
12%

Deze actie is gesloten.