Ontwikkelingsreis naar Ghana

Ontwikkelingsreis naar Ghana | Geld inzamelen
 
 

Hallo allemaal, 

Mijn naam is Rebecca Verhoeff. Op dit moment doe ik de opleiding verpleegkunde op het MBO Utrecht en zit ik in mijn laatste jaar. 

In Februari 2023 heb ik de kans gekregen om 2 weken met school op ervaringsreis naar Ghana in Afrika te gaan. Deze kans grijp ik natuurlijk graag aan. 

De reis zal volledig in het teken staan van de zorg ontdekken in een ander land. De reis zal plaatsvinden op 18 Februari. Samen met nog 29 andere studenten zullen twee weken in Ghana rondreizen. We zullen de volgende steden bezoeken: Accra (de hoofdstad van Ghana), Nkoranza, Kumasi en Cape Coast. 

Tijdens de reis zullen we verschillende zorgcentra bezoeken. Meelopen met studenten en helpen bij verschillende lokale projecten. Dit is voor mij als verpleegkundige natuurlijk super interessant. Wat zijn de verschillen met de zorg in Nederland, maar ook wat zijn de overeenkomsten? Wat zijn dingen die ik mee kan nemen als verpleegkundige? en wat kan ik de verpleegkundige daar meegeven? 

In Nkoranza zullen we kennismaken met de Hand in Hand community, een bijzondere leefgemeenschap, voor kinderen met een beperking die verstoten zijn door hun famillie. De leefgemeenschap is opgericht om deze kinderen een liefdevolle en veilige omgeving te bieden. Wij zullen hier vijf dagen verblijven. Tijdens ons verblijf zullen wij ook een bijdrage leveren aan dit project en activiteiten zoals sport/spel gaan organiseren. Een groot deel van de donaties zal ook naar dit project gaan. 

Een bijdrage aan de lokale projecten en de reis zal enorm worden gewaardeerd. 

Alvast heel erg bedankt. 

-Rebecca Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
45 donaties
€ 1.145,00
Doel: € 2.400,00
47%